Uspešne Erasmus zgodbe: Rešitev WordMe se širi na tuje trge

04. 12. 2023

Uspešne Erasmus zgodbe: Rešitev WordMe se širi na tuje trge

Tehnološki park Ljubljana je preko programa Erasmus za mlade podjetnike prijateljicama in soustvarjalkoma znamke WordMe pomagal, da sta vstopili na tuje trge! Sami verjameta, da njun produkt - WordMe kartice pomagajo parom izboljšati medsebojno komunikacijo, kar vodi do globlje povezanosti in večje podpore. Skozi svoje delo želita prispevati k ustvarjanju bolj sočutnega, nežnega in povezanega sveta.

Tip novice: Erasmus

Nika Hrovat pravi: »Odnosi so temelj srečnega in uspešnega življenja.« Skupaj s Kajo Škerlj, sta Alumni EYE skupnosti TP LJ in že usprešno nadaljujeta svojo podjetniško pot izven Slovenije.

Nika Hrovat, alumni programa Erasmus za mlade podjetnike (EYE), in Kaja Škerlj, diplomirana UX dizajnerka, s svojo inovativno rešitvijo WordMe krepita partnerske vezi in širita svoj vpliv na mednarodne trge. WordMe, projekt, ki je začel svojo pot v Tehnološkem parku Ljubljana, je Nika razvijala med gostovanjem pri R2Innovacion v Španiji. Tam je imela priložnost preučevati španske poslovne prakse in načine krepitve odnosov v težkih življenjskih obdobjih.

Njihov prvi izdelek, kartice za partnersko povezovanje, je namenjen parom, ki se soočajo s sodobnimi izzivi komunikacije in bližine. Statistike kažejo, da se povprečni par z dvema otrokoma in službo pogovarja le 35 minut na teden, kar lahko vodi do občutka odtujenosti in izgube povezanosti. WordMe kartice so oblikovane tako, da olajšajo izražanje čustev in potreb, s čimer podpirajo rast in razvoj odnosov.

Mentorstvo v programu EYE ji je nudilo pogum in motivacijo. Nika je prejela podporo mentorjev tako v Španiji kot od slovenskega mentorja Davida Rakarja, ki so ji pomagali pri razvoju izdelka in podjetniških strategijah. Po vrnitvi v Slovenijo je Nika sodelovala s Kajo Škerlj in skupaj sta razširili ekipo ter izboljšali produkt. Njun uspeh je potrjen z uvrstitvijo med finaliste na Social Impact Awards Slovenija 2023.

Danes Nika in Kaja širita WordMe na tuje trge preko mreže Tehnološkega parka Ljubljana in EYE programa. Kaja trenutno išče mentorje v Berlinu, Amsterdamu in Stockholmu za razvoj SaaS platforme in širitev znamke. WordMe vstopa tudi v poslovni svet kot inovativno darilo za podjetja, ki cenijo duševno zdravje zaposlenih in spodbujajo boljše delovno okolje.

Njuna vizija je ustvarjanje sveta, kjer so čustva in potrebe sprejete in izražene, prispevajo k bolj polnemu in zadovoljnemu življenju ter boljšemu delovnemu okolju. S svojim delom in inovativnostjo sta Nika in Kaja primer, kako lahko odnosi postanejo temelj srečnega in uspešnega življenja.

Bi si tudi vi želeli postati del programa #EYE in doživeti podjetniško izkušnjo pri mentorju v tujini? Kvota za leto 2024 je odprta!
Pišite nam na elektronski naslov erasmus@tp-lj.si ali pokličite na +386 31 342 221.

Nazaj