Luka Ažman: Od strasti do dobička

05. 12. 2023

Luka Ažman: Od strasti do dobička

Nedobudna podjetnika, ki sta svojo strast do fotografije in medijev združila v edinstveno pustolovščino preko programa Erasmus za mlade podjetnike #EYE.

Tip novice: Erasmus

Luka Ažman iz Slovenije in Ausma Cirulniece iz Latvije, oba navdušena nad fotografijo, sta iskala načine, kako svojo strast pretvoriti v poklicno pot. Luka, uveljavljen fotograf in YouTube vplivnež, je želel deliti svoje obsežno znanje in izkušnje. Njegova kariera je že bila bogata, s petimi leti izkušenj v fotografiji in videoprodukciji ter več kot 200.000 prodanimi licencami na iStock ter številnimi sledilci na YouTubeu. Njuna dela so na voljo na Lukovem Instagramu in Ausmini spletni strani.

Ko sta se Luka in Ausma srečala preko programa #EYE, so se njuni svetovi združili v popolnem tandemu. Luka je Ausmi razkril ključne vidike svojega fotografskega poslovanja, Ausma pa se je pridružila njegovemu timu, kjer se je učila uporabljati orodja kot sta Notion in Slack ter aktivno sodelovala pri različnih projektih.

To partnerstvo je imelo globok vpliv na njun osebni in profesionalni razvoj. Ausma je pridobila samozavest in veščine, ki so ji omogočile zagon lastnega posla s poročno fotografijo, medtem ko je Luka razširil svoje sposobnosti v uporabi družbenih medijev in mentorstvu. Oba sta iz programa odšla bogatejša za neprecenljive izkušnje.

Ausma je povedala: "Erasmus je bil prelomnica v mojem življenju. Naučila sem se ne le tehnik fotografiranja, ampak tudi umetnost sodelovanja in uresničevanja sanj." Luka je dodal: "Učenje Ausme in spremljanje njenega napredka je bilo nadvse nagrajujoče. Erasmus predstavlja izjemno priložnost za medsebojno učenje in vzpostavljanje mednarodnih vezi."

Zgodba Ausme in Luke je primer, kako program Erasmus za mlade podjetnike omogoča rast, učenje in uresničevanje sanj, ter dokazuje moč sodelovanja in medkulturnega učenja.

Bi se tudi vi želeli udeležiti programa #EYE in doživeti podjetniško izkušnjo pri mentorju v tujini? Program v Tehnološkem parku Ljubljana redno izvajamo, kontaktirajte nas po elektronski pošti an erasmus@tp-lj.si ali pokličite na +386 31 342 221. 

 

Nazaj