Andrej Kurent: Ko arhitektura postane posel

25. 01. 2024

Andrej Kurent: Ko arhitektura postane posel

V okviru programa Erasmus za mlade podjetnike, ki ga izvajamo v Tehnološkem parku Ljubljana je prišlo do izjemnega sodelovanja med gostiteljem in gostom. To partnerstvo je odličen primer jedra programa EYE, ki je usmerjen v spodbujanje mednarodnega sodelovanja, izmenjavo znanj med mladimi podjetniki, krepitev podjetniških veščin in vzpodbujanje inovativnosti v evropskem poslovnem okolju.

Tip novice: Erasmus

Andrej Kurent je specialist za arhitekturo in notranje oblikovanje ter strokovnjak za ponovno uporabo odpadnih materialov za izdelavo pohištva po meri. V preteklosti je sodeloval s študenti oblikovanja na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, Univerze v Ljubljani, da bi skupaj ustvarili skupnosti recikliranih malih hišk. Program Erasmus za mlade podjetnike (EYE) je odkril preko družbenih medijev. V svoji zgodnji karieri je imel odličnega mentorja, in je zato bil pripravljen deliti svoje izkušnje z naslednjimi generacijami mladih podjetnikov.

Mlada podjetnica, Andrejeva gostiteljica je bila Alice Ibba iz Italije, ki se opisuje kot multipotencialka. Alice je diplomirala iz arhitekture, njen glavni cilj pa je delati kot svobodna ustvarjalka, saj združuje svoje strasti do notranjega oblikovanja, holističnega počutja, trajnosti, grafičnega oblikovanja in razvoja spletnih strani. Program EYE je odkrila preko prijatelja in, ker je že sodelovala v dveh drugih izmenjavah Erasmus, je program prepoznala kot odličen način za širitev svojih podjetniških izkušenj in znanja. 

Tako Andrej kot Alice sta v okviru programa EYE, ki traja 6 mesecev sodelovala pri različnih nalogah:

  • Zasebnih projektov (projekt stola in gnezdenje),
  • razvijanju produktov z orodjem Rhino (3D orodje),
  • razvojem stolov na delavnicah za les in predstavitev stola,
  • vzpostavitvi spletne agencije za Go to sustainability eksperte.

Alice je tako pridobila veščine vodenja projektov, uporabo 3D orodij, izkušnjo dela v timih, rabi recikliranih materialov in podjetniškega sveta. Andrej kot gostitelj pa je dobil vpogled na trg Italije in Nemčije, povečal doseg do novih potencialnih strank ter dobil pomoč pri pripravi na lansiranje novih izdelkov doma in v tujini. Oba sta obogatila medsebojne izkušnje, poglede, ideje in razširila obzorja skozi sodelovanje.

Andrejeva misel je čista in jasna: "Bilo je super sodelovati z arhitektom pri razvijanju novih idej in izdelkov."

Bi si tudi vi želeli postati del programa #EYE in doživeti podjetniško izkušnjo pri mentorju v tujini? Kvota za leto 2024 je odprta!
Pišite nam na elektronski naslov erasmus@tp-lj.si ali pokličite na +386 31 342 221.

Nazaj