Juša Fabjan - želja po učenju, deljenju izkušenj in iskanju novih priložnosti

18. 04. 2023

Juša Fabjan - želja po učenju, deljenju izkušenj in iskanju novih priložnosti

Juša Fabjan se je želela podati na pot digitalnega nomada in šla nabirat izkušnje k podjetniku gostitelju v Lizbono v okviru programa   Erasmus za mlade podjetnike

Tip novice: Erasmus

Želja po neodvisnosti

Juša je po večletnem delu v oglaševalskih agencijah stopila na samostojno podjetniško pot z namenom iskanja klientov, ki bodo bližje njeni življenjski filizofiji in v želji po preizkušanju življenju digitalnega nomada. 

V program Erasmus za mlade podjetnike se je vključila z željo “izvleči” čimveč izkušenj in modrosti s strani izkušenega podjetnika glede podjetniških začetkov, diverzifikacije in iskanja novih poslovnih priložnosti, kot tudi glede zagona podjetja izven svoje domače države.

Odpravila se je na izmenjavo v Lizbono, kjer je v preteklosti že živela, saj je bila Lizbona njena študijska Erasmus destinacija.

Kako zgraditi posel iz nule v tujini

Jušin podjetnik gostitelj je bil Elliot, ki je svojo podjetniško pot na Portugalskem začel pred desetimi leti z manjšo turistično agencijo, zdaj pa poleg turizma skrbi za organizacijo dogodkov, izdajo lokalnega francoskega časopisa in je ves čas v iskanju novih idej in možnosti za širitev svojega delovanja z nekaj ključnimi poslovnimi partnerji. 

Podjetnika s precej različnimi izkušnjami sta bila eden drugemu navdih. Elliot, že prekaljen maček, je kot Francoz v Lizboni našel svoj dom in začel svojo poslovno pot “iz nule” ter z Jušo delil neprecenljive izkušnje grajenja posla.

Juša je Elliotu prinesla svež veter idej in znanja s področja digitalnega marketinga in ustvarjanja vsebin in, kot pravi Elliot, neskončno zalogo delovnih playlist na Spotifyju.

Izmenjava znanj 

Izkušnje, ki sta jih izmenjala, so pozitivno vplivale na oba. Delila sta motivacijo in specifična znanja - Elliot z raznoraznih področij, ki jih obvlada, Juša pa mu je pomagala s svojim znanjem digitalnega marketinga, grajenja blagovnih znamk, ustvarjanja vsebin in prepoznavanja trendov.

Pravita, da sta spletla res prijeten odnos ter ostala v kontaktu tudi po koncu uradne izmenjave.

-----
Več o programu najdete tukaj. Če bi se tudi vi želeli udeležiti programa Erasmus za mlade podjetnike in doživeti podjetniško izkušnjo pri mentorju v tujini, nas kontaktirajte po elektronski pošti erasmus@tp-lj.si ali pokličite na +386 31 342 221. 

Nazaj