Žan Cmerešek: Izkušnja, ki kroji prihodnost

29. 11. 2023

Žan Cmerešek: Izkušnja, ki kroji prihodnost

Žan Cmerešek, ambiciozen podjetnik in ustanovitelj zagonskega podjetja za analizo podatkov v Sloveniji, se je pred nekaj meseci pridružil programu EYE - Erasmus za mlade podjetnike. Strasten do izboljšanja življenja starejših s pomočjo inovativnih tehnoloških rešitev, je Žan prepoznal potencial tega programa za spodbujanje globalnih povezav in širjenje poslovnih obzorij.

Tip novice: Erasmus

V sodelovanju z Vincenzom Dentamarom, uspešnim podjetnikom in soustanoviteljem Nextome - najnaprednejše RTLS ter rešitve za notranje pozicioniranje, je Žan zastavil cilj pridobiti ključne podjetniške uvide, izpopolniti veščine vodenja in raziskati učinkovite strategije vstopa na trg. Vzajemna želja po rasti in inoviranju je bila temelj njunega sodelovanja v programu.

Glavna usmeritev izmenjave je bila na B2B prodajnih strategijah, vstopu na trg in izvajanju strategij za vstop na trg. Opravili so prizadevanja za raziskovanje in izvajanje novih kanalov v digitalnem marketingu z namenom izboljšanja vrednosti za življenjski cikel kupcev in zmanjšanja stroškov pridobitve. Izvedli so obsežne raziskave za identifikacijo potencialnih podjetij za partnerstva in pridobitev kupcev v izbrani sektor.

V okviru programa sta Žan in Vincenzo izvajala različne aktivnosti, namenjene spodbujanju plodnega in sodelovalnega odnosa. Redna srečanja, raziskave trga, seje za razvoj poslovanja in medsebojna izmenjava znanj so zaznamovale njun čas skupaj. Njuno razmerje je bilo izredno kvalitetno, s temelji na medsebojnem spoštovanju, odprti komunikaciji in skupni zavezanosti doseganju podjetniških ciljev.

Vpliv programa EYE je bil obsežen. Žan in Vincenzo sta ne le razvila trdno osnovo za prihodnje sodelovanje, ampak sta tudi razširila svoje podjetniške spretnosti in razširila svoje strokovne mreže. Mentorstvo in skupne izkušnje so privedli do pomembnega povečanja vpogledov na trg, ki bodo oblikovali njihove prihodnje poslovne strategije.

Podjetnik gostitelj je doživel povečanje prometa za 35.000 evrov in ustvaril dodatno delovno mesto. Uspešno so razširili svoj trg na Slovenijo in Avstrijo.

Program se je zaključil še z drugimi pomembnimi dosežki - ustvarjeni sta bili dve novi podjetji, vzpostavljenih je bilo deset novih stikov. 

Ob pogledu nazaj Žan pravi: "Izmenjava Erasmus je bila prelomno potovanje, ki je razširilo moja podjetniška obzorja, spodbujalo rast, povezave in neprecenljivo učenje. Bila je resnično obogatena izkušnja, ki bo oblikovala moje poslovno potovanje v prihodnjih letih." Vincenzo, ki podpira Žanovo mnenje, izredno ceni novo dinamiko, ki jo je program prinesel v njegovo podjetje, razširil njegovo mrežo stikov in spodbudil nadaljnje mednarodne izmenjave!

Bi se tudi vi želeli udeležiti programa #EYE in doživeti podjetniško izkušnjo pri mentorju v tujini? Program v Tehnološkem parku Ljubljana redno izvajamo, kontaktirajte nas po elektronski pošti an erasmus@tp-lj.si ali pokličite na +386 31 342 221. 

Nazaj