Uroš Topić: Tkanje uspeha v svetu mode in tekstila

08. 09. 2023

Uroš Topić: Tkanje uspeha v svetu mode in tekstila

Zgodba Uroša in Tesse je primer uspešnega sodelovanja in možnosti, ki jih prinaša program Erasmus za mlade podjetnike, ki ga izvajamo v Tehnološkem parku Ljubljana. Prikazuje, kako lahko podjetniki iz različnih delov Evrope združijo moči v kreativnem podvigu.

Tip novice: Erasmus

Uroš Topić je ob udeležbi tečaja PONI v Novem mestu, odkril program Erasmus za mlade podjetnike #EYE, kar je v njem vzbudilo željo po širitvi obzorij na področju tekstila in modnega oblikovanja. Prepoznal je priložnosti za povezovanje s proizvajalci tkanin, kupci in drugimi oblikovalci, zato se je odločil za sodelovanje v programu.

V Italiji, natančneje v mestu Prato, je Tessa Moroder, soustanoviteljica podjetja Lottozero, iskala nove, perspektivne oblikovalce za sodelovanje. Ko se je pridružila programu EYE na pobudo Matera huba, je to videla kot priložnost za vnos svežih idej v svoje podjetje.

Sodelovanje med Urošem in Tesso je prineslo več uspešnih projektov, vključno z razstavo tapiserije (ROCO)COCKS, razvojem izdelka Pocket Pursey ter obiskom sejmov Pitti Filati in Pitti Uomo. To partnerstvo je Urošu omogočilo povezovanje z dobavitelji in trgovci v Pratu.

Ob zaključku izmenjave v Lottozeru je Uroš izrazil zadovoljstvo nad pridobljenimi izkušnjami in odprtimi možnostmi. Tudi Tessa je bila navdušena nad sodelovanjem in vključitvijo Uroša v njeno podjetje.

Kot rezultat njunega sodelovanja je Uroš uspel predstaviti svoje delo na različnih dogodkih, razširiti svojo mrežo povezav, Pocket Pursey pa je bil lansiran kot izdelek v trgovini Lottozero Shop. Skupaj sta sklenila 50 novih stikov in podpisala eno novo pogodbo o sodelovanju, ter razširila sta svoje trge, vsak pokriva eno novo državo.

Bi se tudi vi želeli udeležiti programa #EYE in doživeti podjetniško izkušnjo pri mentorju v tujini? Program v Tehnološkem parku Ljubljana redno izvajamo, kontaktirajte nas po elektronski pošti an erasmus@tp-lj.si ali pokličite na +386 31 342 221. 

Nazaj