Podjetniško mentorske izmenjave s tujino - EYE

EYE je Evropski program za podjetniško mentorske izmenjave, kjer iz Slovenije pošiljamo po Evropi podjetnike začetnike k gostiteljem podjetnikom. In iz tujine sprejemamo podjetnike začetnike, da pridejo k slovenskim podjetnikom gostiteljem na podjetniško mentoriranje.

V Tehnološkem parku Ljubljana izvajamo ta program že preko 12+ let in imamo utečene postopke izmenjav (hitro in enostavno) ter veliko bazo EYE Alumni dosedanjih izmenjav, ki je aktivna in živi dalje! Pridružite se tudi vi, ali kot podjetnik začetnik ali podjetnik gostitelj!

Program je financiran s strani EU-ja in se imenuje Erasmus for Young Entrepreneurs - EYE, kjer je želja, da se opolnomoči in podjetniško pomaga posameznikom v Evropi na njihovi obstoječi ali bodoči podjetniški poti ali pa vsaj dvigne podjetniške kompetence posameznika. Program nima nobene povezave z Erasmus študentskimi izmenjavami ali Erasmus študentskimi praksami, kjer je pomembna starost in študentski status, naj vas naziv Erasmus ne omeji pri vašem podjetniškem razmišljanju! EYE je namenjen širši populaciji!

Member logo

PODJETNIK ZAČETNIK (angl. “New Entrepreneur”) - brez ali do 3. leta podjetniških izkušenj

Vsaka oseba v Sloveniji, ki je polnoletna in nima več kot treh let podjetniških izkušenj - večina Slovencev - bi lahko šla na ta program! Želite dobiti mentorja podjetnika v tujini, ki bi vam pokazal skrivnosti svojega posla, delovanja, v katerem se tudi sami želite izpopolniti, naučiti in začeti delovati? Ne glede na industrijo, branžo, vaš status (študent, podjetnik, zaposlen, brezposeln, upokojenec itd.), je samo pomembno, da ste polnoletni in imate željo, motivacijo ter poslovno idejo, o kateri sanjate. Ni potrebno, da že imate odprto svoje podjetje, samo želja in volja za udeležbo v programu je dovolj. Detajli beri naprej.

Ali imate že odprto svoje podjetje (manj kot 3. leta) in bi si želeli raziskati tuji trg, spoznati nove poslovne partnerje, se učiti od nekoga, ki je že uspešen v vaši branži, se naučiti nove trike, povečati prodajo ipd.? Tudi v tem primeru, enako greste v tujino do enega izmed 5.000+ podjetnikov gostiteljev po Evropi, ali pa si sami poiščete nekoga, ki vam idealno ustreza!

Ko se odločite za to izmenjave (trajanje izmenjave je minimalno 1 mesec, maksimalno pa 6 mesecev), bo pred vami nova življenjska izkušnja poti v tujino, do podjetnika gostitelja, kjer boste skupaj so-kreirali, ustvarjali, izmenjavali ideje ter delovali v skupnem interesu. Naše dosedanje uspešne zgodbe izmenjav (del jih je objavljenih na naši spletni strani in redno dodajamo nove) kažejo na življenjske pozitivne spremembe, izkušnje, nova poslovna partnerstva, nova podjetja, zaposlitve in karierne napredke, zaradi udeležbe v podjetniško-mentorski izmenjavi! S strani EU-ja pa dobite so-financirane stroške bivanja v tujini do max. zneska 1.200,00 EUR / mesec (odvisno od vaše izbrane države je odvisna tudi višina finančne podpore). Program nima nobene povezave z Erasmus študentskimi izmenjavami ali Erasmus študentskimi praksami, kjer je pomembna starost in študentski status. EYE je namenjen širši populaciji podjetniško razmišljajočih ljudi!

Kot EYE udeleženci dobite tudi dostop do EYE Alumni članstva Tehnološkega parka Ljubljana, skupnosti, kjer se med seboj dobivajo EYE Alumni, ki si med seboj pomagajo, ustvarjajo nova partnerstva, sodelujejo na novih projektih ter dobite tudi dostop do drugih storitev in programov Tehnološkega parka Ljubljana.

Če vas zanima ta priložnost podjetniško mentorske poti v tujino, pišite na erasmus@tp-lj.si ali pa pokličite 031/342-221 za informativni pogovor in mentorske nasvete, kam iti, katero državo, kakšno podjetje itd., kako vam lahko EYE program najbolje pomaga na vaši nadaljnji podjetniški ali karierni poti!

Uradni minimalni pogoji za prijavo ter sprejem med kandidate za “Mlade podjetnike” so polnoletnost, pripravljen poslovni načrt, manj kot 3.leta podjetniških izkušenj ter vsaj 183 dni fizične prisotnosti v Sloveniji v zadnjih 12 mesecih ob dnevu prijave. Pokličite in skupaj preverimo vse kriterije kako vas lahko pošljemo v tujino!

Member logo

IZKUŠEN PODJETNIK GOSTITELJ (angl. “Host Entrepreneur”) - več kot 3. leta podjetniških izkušenj

Če imate delujoče podjetje (ali so-lastnik, ali s.p., ali društvo, zavod ipd.) in več kot 3.leta podjetniških izkušenj svetujemo, da gostite podjetnike začetnike, da pridejo na podjetniško mentoriranje v vaše podjetje in vam doprinesejo v vašem podjetju po vaši potrebi (design, prodaja, market raziskave, prodaja, business development, socialni mediji, programiranje itd.). Dosedanje izkušnje so pokazale, da so gostje iz tujine pomagali pri market raziskavi in vstopu na nov tuji trg, ali so pomagali pri razvoju novega produkta/storitve, ali so bili aktivno vključeni v projektno delo znotraj podjetja ipd. (več uspešnih zgodb je objavljenih tudi na naši spletni strani). Podjetnik, ki pride k vam na podjetniško mentoriranje, ni na vaši plačilni listi ali delovni strošek, saj je financiran s strani EU-ja za njegovo pot in bivanje v Sloveniji.

Od vaše strategije in vizije je odvisno, kaj bi si želeli od obiskovalca. Mogoče z njim vzpostavite dolgoročno partnerstvo za prijave na razpise (druge države), partnerstvo za medsebojno prodajo ali medsebojno izmenjavo kupcev, baz itd.. Nekateri gostitelji si želijo pomoč pri socialnih medijih, pri pripravi objav za tuje trge ali pripravi baze novih kupcev v tujini. Gre res za dober stik, dobro energijo med vami in gostom, da se med seboj dogovorite o medsebojnih željah in ciljih izmenjave.

Kot podjetnik gostitelj je pogoj tudi, da imate stalno prebivališče v Sloveniji in da boste podjetnika začetnika sprejeli v vašem podjetju, ga tedensko mentorirali na njegovi poti (zopet stvar dogovora kako se to izpelje, način, čas,,..) in razvili win-win odnos. Določeni gostitelji stalno sprejemajo nove kandidate v svoje podjetje in jih rotirajo, ko en zaključi je naslednji že na poti (sicer časovno je dovoljeno hkrati imati samo enega kandidata v podjetju pri sebi in ne dveh ali več, četudi bi imeli so-lastnike in bi se vsak vpisal kot Gostitelj), saj znajo z njimi zgraditi tak način sodelovanja, ki tudi gostitelju prinaša prihranek stroškov (raziskave trga, design, socialni mediji, asistenca pri operativnih zadevah podjetja ipd) ali pa nove kanale prihodkov (prodaja posredno ali direktno, zastopstva, spletne trgovine, novi produkti ipd.).

Postanete pa tudi član EYE Alumni Tehnološkega parka Ljubljana, kjer vas povezujemo dalje z drugimi zanimivimi podjetniki ali akterji, ki so že koristili EYE program do sedaj. In dodatno, ko vas spoznamo, tudi vidimo, ali vas lahko vključimo še v druge programe, ki jih izvajamo za podjetnike na Tehnološkem parku Ljubljana - sinergijskih učinkov in koristi je kar nekaj, vpis in sprejem v EYE bazo Tehnološkega parka Ljubljana in EU mrežo, pa je za vas brezplačen.

Za dodatne informacije in asistenco, kako enostavno lahko postanete Podjetnik gostitelj v programu EYE, podjetniškega mentoriranja in grajenja partnerstev po Evropi, nam pišite na erasmus@tp-lj.si ali pokličite 031/342-221, da konkretno pogledamo, kakšne so opcije, da vas EYE program sinergijsko, posredno ali direktno, podpre pri vašem podjetniškem delovanju. Pokličite nas in tako najhitreje vidimo, kaj se da narediti!

Member logo

ZGODBE UDELEŽENCEV

Jošt Slabe: Izkušnja, ki mu je opredelila načrte za poslovno rast!

25. 07. 2024

Jošt Slabe: Izkušnja, ki mu je opredelila načrte za poslovno rast!

Jošt Slabe, predsednik Društva za kulturne in zabavne dejavnosti KLETKA je bil nedavno na poslovni izmenjavi pri mentorju Michaelu Vollmuthomu, soustanoviteljem RAVEMORE BERLIN GmbH, v okviru programa
Agnes Cankar: Razumevanje družbenih medijev povezuje

25. 07. 2024

Agnes Cankar: Razumevanje družbenih medijev povezuje

Agnes Cankar, nadobudna podjetnica iz Slovenije, je bila nedavno gostja izkušene podjetnice Aurelie Moigno v Berlinu, v okviru programa Erasmus za mlade podjetnike. Aurelie Moigno je ustanoviteljica i
Aleksander Vidmar: Sodelovanje, ki je povečalo promet

18. 07. 2024

Aleksander Vidmar: Sodelovanje, ki je povečalo promet

Iryna Savytska, podjetnica z 12 leti izkušenj na področju poslovnega razvoja, je z uspešnim sodelovanjem v programu izmenjav dosegla pomembne preboje za svoj start-up "Bank of Memories". S pomočjo izk
Rok Slokar: Zakaj gostiti ambiciozne podjetnike v Sloveniji?

18. 07. 2024

Rok Slokar: Zakaj gostiti ambiciozne podjetnike v Sloveniji?

Rok Slokar je izvršni direktor in soustanovitelj podjetja Rebiss. Ima že več izkušenj z izmenjavami, saj je v Sloveniji gostil podjetnike iz Združenega kraljestva, Bosne in Hercegovine ter Italije. Na
Luka Tavčer: Problem je prednost, da se naučimo nekaj novega

18. 07. 2024

Luka Tavčer: Problem je prednost, da se naučimo nekaj novega

Slovenski razvijalec celostnih rešitev Luka Tavčer  in Nika Torej, ustanoviteljica spletne jezikovne šole NikaTeacher  iz Las Palmas de Gran Canaria, sta v okviru programa Erasmus za mlade podjetnike
Monika Žel: Po znanje iz digitalnega marketinga k sosedom

18. 07. 2024

Monika Žel: Po znanje iz digitalnega marketinga k sosedom

Monika Žel, ustanoviteljica start-upa Pantaya.si, se je podala na šestmesečno poslovno izmenjavo na Hrvaško, kjer bo pridobivala znanje iz digitalnega marketinga pod mentorstvom Darka Majića, ustanovi
Tereza Poljanič (Tereza's Choice): Po znanje v tujino

18. 07. 2024

Tereza Poljanič (Tereza's Choice): Po znanje v tujino

Tereza Poljanič, bolje poznana kot ustanoviteljica blagovne znamke Tereza's Choice, se je pri nas vključila v program Erasmus za mlade podjetnike in odšla na izmenjavo na Portugalsko k João Ricardu Pe
Miha Lipovec: Podjetniška avantura z #EYE

16. 02. 2024

Miha Lipovec: Podjetniška avantura z #EYE

Miha Lipovec, mladi podjetnik iz Slovenije, in Tomas Dubinskas, soustanovitelj ter izvršni direktor Luxury Villas v pdojetju Marbella S.L., sta sodelovala s Tehnološkim parkom Ljubljana v izmenjavi v
Dve podjetnici, en cilj: Harmonija v holizmu

16. 02. 2024

Dve podjetnici, en cilj: Harmonija v holizmu

Še ena uspešna zgodba, ki se je spletla v sodelovanju s Tehnološkim parkom Ljubljana. V svetu, kjer je poklicanost pomagati ljudem pri boljšem počutju in zdravju, je sposobnost sodelovanja ključnega p
Andrej Kurent: Ko arhitektura postane posel

25. 01. 2024

Andrej Kurent: Ko arhitektura postane posel

V okviru programa Erasmus za mlade podjetnike, ki ga izvajamo v Tehnološkem parku Ljubljana je prišlo do izjemnega sodelovanja med gostiteljem in gostom. To partnerstvo je odličen primer jedra program