Nina Hercog: Oblikovanje globalnih povezav in inovacij

09. 10. 2023

Nina Hercog: Oblikovanje globalnih povezav in inovacij

Nina Hercog, talentirana industrijska in grafična oblikovalka, je izkoristila priložnost, ki jo ponuja Tehnološki park Ljubljana v okviru programa Erasmus za mlade podjetnike #EYE, da bi razširila svoje znanje in veščine v mednarodnem okolju. Program je zasnovan za podjetnike na začetku kariere in jim omogoča sodelovanje z izkušenimi podjetniki ter pridobivanje dragocenih nasvetov in vpogledov v različne poslovne kulture.

Tip novice: Erasmus

Nina Hercog se je odločila za sodelovanje v programu #EYE, da bi razvijala svoje ideje, pridobila nasvete in doživela delovno okolje v drugi državi. V programu so jo povezalu z gostiteljem podjetnikom Jorgem Moito, modnim oblikovalcem in ustvarjalcem uspešnega projekta La.ga bag, ki združuje različne oblikovalce in umetnike v kolektivno ustvarjanje.

Skupaj sta zasnovala projekte, ki so bili predstavljeni na otvoritvenem dogodku v Concept store AR v Lizboni. Njuni projekti so združevali socialno podjetništvo in krožno ekonomijo. Jorge je oblikoval konceptno verzijo La.ga bag, ki je združevala material Tyvek iz originalne torbe in reciklirano portugalsko volno Burel. Nina je uporabila ostanke iz proizvodnje teh torb za izdelavo omejene izdaje Notanearlybird Lisboa.

Proizvodnja je potekala v okviru socialnega podjetništva za ženske AGIR XXI. En izdelek je bil podarjen za licitacijo za pridobivanje finančnih sredstev, ostali pa so bili predstavljeni v trgovini Burel, kjer potekajo pogovori o nadaljnjem sodelovanju.

Nina in Jorge ostajata v stiku in načrtujeta nadaljnje projekte. Nina izraža veliko zahvalo programu in pravi: "#EYE je izredna platforma za izmenjavo znanj in izkušenj ter neprecenljivo izkušnjo delovanja in bivanja v tujini, za kar bom večno hvaležna. Davidu Rakarju iz Tehnološkega parka Ljubljana pa sem izredno hvaležna za vso pomoč in podporo."

Bi se tudi vi želeli udeležiti programa #EYE in doživeti podjetniško izkušnjo pri mentorju v tujini? Program v Tehnološkem parku Ljubljana redno izvajamo, kontaktirajte nas po elektronski pošti an erasmus@tp-lj.si ali pokličite na +386 31 342 221. 

Nazaj