David Lavrič: Želel sem si izkusiti nivo profesionalnosti v tujini

08. 12. 2022

David Lavrič: Želel sem si izkusiti nivo profesionalnosti v tujini

Še en mladi ustvarjalec se je odpravil v tujino po podjetniške izkušnje! V Berlinu je v okviru programa Erasmus za mlade podjetnike gostoval v agencijah za organizacijo dogodkov in nabiral nova znanja iz prakse.

Tip novice: Erasmus

Želijo prodreti v Evropo

David Lavrič je vodja ekipe SFX events. Organizirajo dogodke elektronske glasbe, ustvarjajo video vsebine in skrbijo za logistiko dogodkov drugih organizatorjev. V praksi to pomeni, da vskočijo v komunikacijo z nastopajočimi, ko je nastop potrjen. Potrebno je določiti potek potovanja, raziskati in potrditi hotele, načrtovati prevoze, obroke, zvočne vaje ter tehnično opremo.

V svojem poslovnem načrtu imajo med drugim urjenje veščin, ki jih bodo popeljale do možnosti trženja svoje storitve na dogodkih in festivalih po Evropi.

V Berlin po profesionalne izkušnje

Pred vključitvijo v program Erasmus za malde podjetnike je njegova ekipa organizirala manjše dogodke v Ljubljani. Za sodelovanje se je odločil, ker je želel spoznati, kako to najboljše delajo v tujini.

V Berlinu je delal sem v podjetju King Cobra Productions in agenciji Metropole Talent. Prva znamka se ukvarja z organizacijo dogodkov, ker je asistiral vodji projektov in bil odgovoren za nastopajoče na samem dogodku. V agenciji je pomagal pri pregledu pogodb in pri komunikaciji med organizatorji dogodkov in hišnimi DJ-I, ki nastopajo po celem svetu. Ukvarjal se je s potrditvami prevozov, prenočišč, obrokov, tehničnih zahtev. Največ časa je posvetil zbiranju informacij v t.i. ‘’Artist itinerary.’’ Gre za document, ki ga mora nastopajoči prejeti pred odhodom na pot in zajema vse podatke o nastopu.

Nova znanja s pridom uporablja

na podjetniški izmenjavi se je David naučil projektnega vodenja s pomočjo orodja Asana, razumevanja postopka bookiranja nastopajočih in pridobil vpogled v širšo sliko industrije. Spoznal je optimizacijo procesov na področju komunikacije, poenostavitev excelovih tabel. Opravljal je tudi prostovoljno delo. 

Kot glavno pridobitev programa pa je tudi on kot njegovi številni predhodniki navedel osebne odnose in povezave.

Sedaj lažje razumemo postopke za organizacijo, izboljšali smo veliko pododdelkov, s katerimi se prej nismo toliko ukvarjali. Na primer videli smo, kako mora na dogodku izgledati pisarna, kako poteka načrtovanje prevozov in podobno, pravi David.

Na vprašanje, če bi program priporočil tudi drugim mladim podjetnikom na začetku svoje poti, je odgovoril: Da. Zaradi izkušenj in povezav.

- - - - - - - - - 
Če vas zanima sodelovanje v programu erasmus za malde podjetnike, nas brez zadržkov kontaktirajte na erasmus@tp-lj.si ali na telefon +386 31 342 221.

Nazaj