Žiga Goltes o podjetniški izmenjavi: Rast v teh petih mesecih je bila izjemna

05. 01. 2023

Žiga Goltes o podjetniški izmenjavi: Rast v teh petih mesecih je bila izjemna

Žiga Goltes se je pred dobrim letom podal na samostojno podjetniško pot na področju marketinških projektov. Želel si je pridobiti dodatna znanja na področju strateškega razvoja in se vpisal v program Erasmus za mlade podjetnike. Pravi, da je bil njegov napredek pri podjetniku gostitelju izjemen, hkrati pa je lahko užival v čarih Sardinije. Sedaj deluje kot digitalni nomad.

Žiga, povejte nam kaj več o svoji poslovni ideji. 

Pred dobrim letom sem se podal na samostojno poslovno pot. Prej sem več kot 10 let delal v marketinški agenciji, kjer sem nabral veliko izkušenj.

Moja ideja je izvedba kreativnih rešitev na področju marketinga. Opažam, da imajo agencije veliko izjemnih idej, a se jim pogosto zatakne pri izvedbi. Zaradi tega sem se odločil, da bom agencije podprl s svojim podjetjim, kjer bomo pomagali agencijam in drugim naročnikom pri kvalitetni izvedbi predvsem kreativnih in inovativnih marketinških projektov.

Kdo je bil vaš podjetnik gostitelj in zakaj ste ga izbrali?

Iskal sem lokacijo brizu morja, da sem lahko izkoristil prijetno s koristnim. Pietro je podjetnik, ki je svoj hobi (kitesurfing) spremenil v donosen business na Sardiniji. Tudi sam sem kajtar, zato sem zelo vesel, da me je sprejel za svojega gosta.

Kaj ste pridobili tekom izmenjave in v čem ste najbolj napredoval?

Strategija in učinkovitost sta dve vrlini, na katerih sem veliko napredoval. Strategija predvsem, da sem si vzel čas, kaj si želim, kako se bom predstavil in kaj so moje glavne storitve, ki jih ponujam.

Izboljšal sem tudi svojo učinkovitost, da sem v kratkem času opravil čim več taskov, tako pa je ostal čas tudi za raziskovanje Sardinije in kajtanje.

Kaj ste počeli tekom izmenjave pri podjetniku gostitelju?

Glavna stvar na katero sem se fokusiral je razvoj podjetja (optimizacija delovnih procesov), prepoznavnost in kvalitetna izvedba projektov.

Vzel sem si čas, da sem lahko predebatiral in pridobil drugo mnenje od mojega hosta. Zelo lepo sva sodelovala in izmenjala veliko izkušenj.

Kateri so bili trije ključni koraki na vaši poti, da postanete digitalni nomad?

Na začetku nisem videl točno, kako je sploh možno voditi marketinške projekte na daljavo. Predvsem kako lahko organiziram dogodke na daljavo.

Tako, da prvi korak je zagotovo zaupanje svojim partnerjem in kolegom pri izvedbi projekta. Naslednji korak bi bil pridobitev zadostnega števila naročnikov in projektov.Tretji korak pa bi rekel, da vedno poskrbiš za kvalitetno izvedbo, da se držiš dogovorov, slediš jasnim načrtom za izvedbo projektov in da se držiš rokov izvedbe.

Kako je izmenjava vplivala na rast vašega posla?

Rast v teh 5 mesecih je bila izjemna. Krepko nad pričakovanji.

Glavna stvar po mojem mnenju je to, da si vzameš čas, da razmišljaš o svojem podjetju in načrtuješ naslednje korake. Da sem si vzel čas za strateško pomembne akcije. Predvsem pa tudi izmenjava znanj in izkušenj.

In kaj pravi Žigov gostitelj Pietro?

“Choose a job you love and you will never have to work a day in your life.” – Confucius

- - - - - - - - - 
Za več informacij o programu Erasmus za malde podjetnike pišite na erasmus@tp-lj.si ali pokličite +386 31 342 221.

Nazaj