Podjetniška izmenjava: Dobil sem realističen pogled na proces uresničevanja poslovnih ciljev

26. 09. 2022

Podjetniška izmenjava: Dobil sem realističen pogled na proces uresničevanja poslovnih ciljev

V Berlinu se je na podjetniški izmenjavi, tako kot že njegov predhodnik, mudil tudi mladi ustvarjalec Jan Aleš Mlinar. Ukvarja se z organizacijo dogodkov in glasbenim založništvom. Preberite si njegovo izkušnjo sodelovanja v programu Erasmus za mlade podjetnike.

Jan, zakaj ste se odločili za sodelovanje v programu?

Pred samim programom je bila moja poslovna pot v grobih začetkih. K sodelovanju me je pritegnila želja po novih spoznanjih in izkušnjah. Želja po pustolovščini, ki mora biti po mojem mnenju prisotna v srcu vsakega podjetnika.

Kaj ste počeli med izmenjavo v Berlinu?

V Berlinu sem se gibal v podjetniških krogih in spoznaval ljudi, od katerih sem pridobil neprecenljivo znanje – znanje izvirajoč iz življenskih izkušenj drugih. Največ mi pomeni znanje, ki sem ga pridobil o samemu sebi.

Na kakšen način ste pridonesli svojemu podjetniku gostitelju?

Mentorju sem pomagal z vsakdanjimi nalogami ogranizacije dogodkov in deljenjem znanja in izkušenj, ki jih imam s tega področja.

Kaj ste pridobili s sodelovanjem v programu?

Zaradi izmenjave sem dobil bolj realističen pogled na proces uresničevanja poslovnih ciljev. Dobiš priložnost spoznati ljudi, ki postanejo pomemben del zasebnega in poslovnega življenja. Za povrh vsega se je Berlin izkazal za odličen prostor, kjer sem vsakodnevno dobival nove poslovne ideje – nekatere bolj, nekatere manj uresničljive. A vseeno mi je všeč stimulacija domišljije, ki mi jo je ponujalo veliko mesto.

Bi priporočili program Erasmus za mlade podjetnike tudi drugim?

Izmenjavo bi priporočal vsem, ki želijo razviti svojo poslovno idejo in spoznati ljudi, ki jim to lahko olajšajo.

- - - - - - -
Če si tudi vi želite krepiti svoje podjetniške veščine v tujini in sodelovati z izkušenim podjetnikom v programu Erasmus za mlade podjetnike, nas kontaktirajte: erasmus@tp-lj.si ali po telefonu +386 31 342 221.   

Nazaj