Zaključni dogodek projekta ODEON

22. 12. 2020

Zaključni dogodek projekta ODEON

Uvodnim pozdravnim besedam predstavnikov Interreg Med programa ter EU Commission – DG Connect je sledila predstavitev dobrih praks NOI Techpark in Quantitas, ki so odprte podatke uporabila za svoj produkt oz. storitev.

G. Allesandro Mosca iz NOI Techparka je predstavil UNiCS - "opendata" platformo za oblikovanje raziskav in inovacijske politike, katere mejnik je bil vključen v nacionalno italijansko agencijo.
Medtem ko je operativnost Quantitasa predstavil g. Duccio Schiavon, ki je poudaril platformo, kjer lahko uporabniki podrobno raziskujejo diagrame, diagrame in vrednote, pri čemer izberejo različno stopnjo zapletenosti. Njihova referenca je tudi vizualizacija podatkov o hrani. «

Rezultati skupnega dela

V sklopu okrogle mize pa so partnerji izpostavili glavne povzetke skupnega dela, med katere se prav gotovo štejejo ustanovljeni hubi odprtih podatkov v posamezni regiji. Izvedeni projektni dogodki: hackathoni, študijska potovanja, lokalni in regionalni seminarji za krepitev zmogljivosti, coachingi, konference so doprinesli k graditvi in razpoznavnosti ekosistema odprtih podatkov v posamezni partnerski državi. Partnerji so predstavili pogled na trajnostnost ustanovljenih Open data Hubov, prilagojene on-line izvedbe tako hackathonov kot tudi študijskih obiskov, predstavljeni pa so bili tudi Priročnik dobrih praks vzpostavljenih Open data Hubov in doseženih rezultatov v okviru njihovega delovanja, on-line platforma ter promocijski skupni video. 

Nazaj