Z digitalnimi tehnologijami do izboljšane zdravstvene oskrbe

15. 05. 2023

Z digitalnimi tehnologijami do izboljšane zdravstvene oskrbe

V sredo, 10. maja 2023, se je skupnost za digitalno zdravje zbrala v Celju in prisluhnila dobrim praksam tehnološkim podjetji Wepik in Braintrip pri njihovemu sodelovanju z zdravstvenim sistemom.

Tekom pogovora smo se osredotočili na implementacijo novih tehnologij v zdravstveno okolje. Posebna pozornost je bila namenjena zaupanju zdravstvenega osebja do novih rešitev ter krepitvi sodelovanja s podjetniki. Izpostavljene so bile tudi dobre prakse iz tujine, ki so navdihnile udeležence, hkrati pa smo preučili prepreke, ki jih ima slovenski ekosistem na tem področju.

Dogodek je bil zelo ploden, saj so se stkala nova partnerstva med predstavniki različnih sektorjev. Dogodek je prinesel stkana nova partnerstva in živahne debate, ki bodo zagotovo pozitivno vplivale na prihodnost digitalnega zdravja v Sloveniji.

 

 

Dogodek sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa »Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

Nazaj