V povezovanju je moč – obiskal nas je Slovenski podjetniški sklad

07. 07. 2022

V povezovanju je moč – obiskal nas je Slovenski podjetniški sklad

V Tehnološkem parku Ljubljana smo v okviru projekta ACSELL gostili Slovenski podjetniški sklad, s katerim delimo skupne cilje in poslanstvo: pomoč slovenskim podjetjem pri razvoju in rasti.

V duhu prijetnega in vsebinsko pestrega druženja smo obiskovalcem predstavili naše delo, vrednote, ključne projekte in področja delovanja ter pomembnejše dosežke inovativnega podjetniškega ekosistema.

Direktor Tehnološkega parka Ljubljana, dr. Jernej Pintar, je prisotnim uvodoma predstavil najpomembnejše zgodovinske mejnike slovenskih prebojnih inovativnih izumov, ki jih danes uporablja cel svet, na primer kolo z osjo, ladijski vijak, mikrokirurška igla, carving smuči, razpršilec za parfum, bionična proteza kolka, prenos slike na daljavo in številni drugi.

Možnost so si imeli ogledati tudi nekatere najbolj inovativne izdelke slovenskih podjetij Domel, EKWB, OLLOaudio, Ubiquity Robotics, Iskra, Microbium, MESI, Savvy, Plan Z, Vivapen in Sleepy Botle.

Omogočili smo jim obisk podjetja Sensum, ki s pomočjo vrhunske tehnologije in sistemov z računalniškim vidom ponuja specializirane rešitve za zagotavljanje visoke kakovosti v farmacevtski in prehrambni industriji.

Navdušenje med obiskovalci je vsekakor požel obisk našega XR laba, kjer so imeli možnost izkusiti virtualno resničnost, vodja tehnološke pisarne in razvojnih projektov, Aleš Pevc, pa jim je predstavil še metaverse in NFT.

Aleš Pevc in Rebeka Žerovnik, vodja naše Health pisarne, sta prisotnim podrobneje predstavila projekt ACSELL in potrebo po inoviranju s končnimi uporabniki (s pristopom Living labov). Na dogodku so se predstavila tudi inovativna slovenska podjetja s področja zdravstva, biotehnologije in naprednih tehnologij.

Tudi Slovenski podjetniški sklad je nepogrešljiv člen v razvoju slovenskega podjetništva, saj z učinkovitimi finančnimi in vsebinskimi spodbudami zmanjšuje vrzeli pri dostopu do finančnih sredstev in vsebinske podpore ter omogoča sofinanciranje različnih poslovnih storitev MSP-jem, start-upom in scale-upom. Zato nas tovrstna sodelovanja in povezovanja izjemno veselijo in navdušujejo in prav ta izjemen pomen spodbujanja zagonskih podjetij in grajenje inovativne podjetniške skupnosti za razvoj slovenskega gospodarstva je prisotnim izpostavil tudi dr. Jernej Pintar.

Projekt ACSELL se z avgustom 2022 nadaljuje v drugo fazo, kjer bo TPLJ s ključnimi deležniki na področju zdravstva vzpostavil sistem živega laboratorija za testiranje novih izdelkov slovenksih startupov.

 

ACSELL - Medregijski projekt sodelovanja za izboljšanje politik konkurenčnosti MSP

ACSELL projekt je financiran v okviru programa Interreg Europe in vključuje deset regij EU z namenom izboljšanja inovativnosti in razvojne politike za odprte inovacijske ekosisteme, za osveščanje nosilcev političnih odločitev in malih in srednjih podjetij glede pristopa Living Lab ter za krepitev inovacijskih

 

 

Nazaj