Tik čez mejo vas čakajo nove poslovne priložnosti. Avstrijska Koroška vabi!

23. 06. 2021

Tik čez mejo vas čakajo nove poslovne priložnosti. Avstrijska Koroška vabi!

Razmišljate o novih poslovnih priložnostih ali imate inovativno poslovno idejo? Avstrijska Koroška je prostor, kjer se bliskovito razvija podjetništvo. Vsako leto se odpre več tisoč novih podjetij – od velikih, multinacionalnih, do srednjih, manjših in zagonskih. Čisto blizu nas se razvijajo visokotehnološke in inovativne rešitve, na vseh ravneh od prvih idej, do financiranja in uresničitve. Priložnosti za napredek in razvoj ne manjka. Izkoristite jo!

V enem letu ustanovijo podjetniki iz različnih držav na avstrijskem Koroškem 2.700 podjetij. Z dobro idejo za startup se jim lahko preprosto pridružite tudi vi. Za slovenska podjetja so na voljo enake storitve, podpore in subvencije kot za avstrijska.

ZAGON VAŠEGA PODJETJA V 5 KORAKIH

  1. Pridobivanje informacij

V zgodnjih fazah ustanavljanja podjetja je običajno še vedno veliko neodgovorjenih vprašanj. Vsak odgovor pride prav, pot do informacij pa je preprosta. Začnete lahko naplatformi StartNet Carinthia. Ta združuje veliko informacij o kontaktnih točkah, stikih, dogodkih in močni podjetniški mreži na avstrijskem Koroškem. Obetavne poslovne ideje lahko prijavite tudi na program DurchSTARTer Koroške gospodarske zbornice, ki podpira ustanovitelje do njihovega vstopa na trg.

  1. Svetovanje pri zagonu

Odprtje podjetja je sila preprosto. Pri tem vam pomaga BABEG (informacije že od začetka vašega iskanja tudi v slovenščini), specializirana agencija za spodbujanje investicij na avstrijskem Koroškem. Spodbuja odpiranje novih, tudi mednarodnih podjetij, jim strateško svetuje in ponuja strokovno podporo v celotni pripravljalni fazi. Pomoč BABEG lahko še posebej izkoristite na področjih informacijske tehnologije, tehnoloških postopkov, strojništva in raziskav materialov.

  1. Izbira primerne lokacije

Odpiranje podjetja na fizični lokaciji ni le izbira poslopja, pohištva in zaposlenih. Dostopne prometne poti, proizvodni obrati in dobavitelji ter vzpostavljeni prodajni kanali poti so pomembni dejavniki pri odločitvi, kje bo doma vaš posel. Pri tem vam lahko z dragocenimi izkušnjami in nasveti pomagajo tudi v Koroškem industrijskem združenju, v katerem odlično poznajo lokalno poslovno okolje. Še posebej dobro je zastopan in razvit tehnološki sektor.

  1. Gradnja trdnih temeljev

Sodelovanje z industrijo ter izobraževalnimi in raziskovalnimi ustanovami ali podjetji? Na osrednji zagonski točki build! najdete stike, ki jih potrebujete. To je – še posebej na začetku vaše poti –vrhunska odskočna deska za povezovanje z najpomembnejšimi deležniki v poslovnih procesih, vlagatelji, poslovnimi angeli.

  1. Ustanovitev podjetja

Oddelek za ustanavljanje podjetij Koroške gospodarske zbornice ponuja nasvete o vseh vprašanjih, povezanih s formalno ustanovitvijo, davki in socialno varnostjo, minimalno prodajo in trženjem. To je služba, ki je vselej z vami ter vam ponuja osebni stik in vse odgovore ob uradnem zagonu.

Celoten intervju z Alexadrom Mannom si lahko preberete tukaj.

Številna mednarodna podjetja so na avstrijskem Koroškem našla svoj dom. Vrhunski italijanski razvijalci programske opreme, ki ponujajo svoje storitve globalnim klientom iz centrale v Beljaku. Skupina finančnikov, ki so izkušnje iz londonskega Cityja prenesli na jug Avstrije. Podjetje s kanadskim ustanoviteljem, ki ponuja podporne storitve večjezičnim družinam in tujcem, ki so se preselili v nemško jezikovno okolje. Bavarec, ki je raje doma svojo zamisel za pogon električnih koles spremenil v uspešen posel na avstrijskem Koroškem. Kaj je skupnega vsem naštetim? Svoje zamisli so uresničili v okolju, ki posel spodbuja s strokovnimi nasveti, podporo in financiranjem, z odlično infrastrukturo ter enkratno lego in prometnimi povezavami.

Ne glede na to, ali delate šele prve poslovne korake pri razvoju novih zamisli ali pa želite vstopiti na nove trge in potrebujete primerno odskočno desko, boste na avstrijskem Koroškem našli stimulativno okolje.

Več informacij na enem mestu najdete na spletni strani Carinthia.com: Naložbe in ustanovitev podjetja.

 

 

Nazaj