Telemachov Job Lab Hekaton izveden z našo pomočjo

10. 01. 2024

Telemachov Job Lab Hekaton izveden z našo pomočjo

Telemach Slovenija je decembra 2023 izvedel že drugi Job Lab Hekaton, namenjen pripravi mladih na ustvarjanje v tehnološkem okolju, pri katerem so sodelovali tudi strokovnjaki Tehnološkega parka Ljubljana.

Manj kot mesec dni nazaj, decembra 2023 je podjetje Telemach Slovenija izvedlo že drugi Job Lab, gre za Telemachov družbeno odgovoren projekt, ki spodbuja mlade k samozavestnemu vstopu na trg dela in jim omogoča razvoj kariernega potenciala v tehnološkem okolju. Zavedajo se namreč pomena trendov in razvoja ter opažajo, da na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij primanjkuje kadra.

Job Lab Hekaton

V sodelovanju s Telemachom smo v Tehnološkem parku Ljubljana pripravili delavnice kot uvod v Hekaton, kjer smo predstavili vpogled v tehnologijo prihodnosti in dijake spoznali z virtualno resničnostjo (XR) in umetno inteligenco (AI). 

Dvodnevni dogodek je potekal v prostorih razvojnega centra United Cloud, kjer so imeli dijaki možnost raziskovanja in ustvarjanja v dinamičnem tehnološkem okolju. Dijake so med tekmovanjem vodili naši strokovnjaki iz tehnološke in podjetniške pisarne Tehnološkega parka Ljubljana in United Clouda ter jim pomagali pri iskanju rešitev za približevanje telekomunikacijskih storitev mlajšim generacijam. V okviru dogodka so dijaki razvijali svoje veščine in kompetence v poslovnem okolju in pokazali izjemne sposobnosti pri reševanju tehnoloških problemov.

S tem projektom Telemach Slovenija spodbujanja mlade talente in krepi povezavo med izobraževalnim sektorjem in industrijo, kar obljublja svetlo prihodnost za naslednjo generacijo tehnoloških inovatorjev. V Tehnološkem parku Ljubljana smo zavezani k podpori in razvoju mladih talentov. Ponosni smo, da smo lahko del takšnega izjemnega dogodka in upamo, da bomo tudi v prihodnje lahko ponudili platformo za razvoj in izraz mladih tehnoloških umov.

Zmagovalci

Na koncu hekatona so četrtošolci Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana predstavili svoje ideje strokovni komisiji, ki so jo poleg Telemacha in United Clouda sestavljali tudi naši strokovnjaki. Posebno priznanje gre ekipi "Samorastniki", ki je zasnovala nadgradnjo platforme EON in s tem pritegnila pozornost strokovne komisije. Ta dosežek še dodatno potrjuje, da je vlaganje v mlade talente in njihovo izobraževanje ključnega pomena za prihodnost tehnološke industrije.

Gradimo prihodnost! Tehnološkim zgodbam pomagajmo pri rasti in razvoju ter z njimi rastimo tudi sami. Boljši svet skozi boljšo tehnologijo!

 

Nazaj