Tekmovanje POPRI 2020: Za mlade koronakriza ni ovira

18. 05. 2020

Tekmovanje POPRI 2020: Za mlade koronakriza ni ovira

Tehnološki park Ljubljana je letos sodeloval pri nacionalnem tekmovanju v podjetniških idejah mladih POPRI 2020. Tekmovanje je prvič v sedemnajstletni zgodovini potekalo na spletnih platformah.

Ponosni smo, da je 1. mesto v kategoriji Študentje in mladi do 29 let zasedla ekipa Simathlon, ki smo jo mentorirali in na zmago pripravljali v Tehnološkem parku Ljubljana.

Primorski tehnološki park, organizator tekmovanja POPRI, je dogodek prvič v zgodovini izvedel na spletnih platformah. Od 12. do 14. maja je 31 ekip v treh kategorijah svoje podjetniške ideje predstavilo strokovni komisiji kar od doma, zmagovalce pa so razglasili v živo na Facebooku v petek, 15. maja 2020.

Mladi so tekmovali v treh kategorijah

328 mladih v 114 ekipah, ki so svoje ideje razvijali s 74 mentorji in 72 izobraževalnimi ustanovami, so se prijavili v treh ekipah: osnovnošolci, dijaki ter študentje in mladi do 29. leta. skupin se je uvrstilo na predizbore, ki smo jih organizirali Tehnološki park Ljubljana, Primorski tehnološki park, Saša inkubator in Podjetniški inkubator Podbreznik. Na zaključni del tekmovanja se je uvrstilo 31 skupin.

V vsaki kategoriji so v petek razglasili tri najboljše ekipe. Tretjeuvrščene so prejele po 700 EUR, drugouvrščene po 1300 EUR, zmagovalci pa po 2000 EUR iz nagradnega sklada, ki ga zagotavljajo soorganizatorji tekmovanja: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Javna agencija za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije SPIRIT Slovenija in Slovenski podjetniški sklad.

Zmagovalna ideja pod mentorstvom Tehnološkega parka Ljubljana

Zmagovalna študentska ideja Simathlon, kolesarska simulacija oz. interaktivna kolesarska igra, ki skrbi za motivacijo kolesarjev po vsem svetu, je enostavna za uporabo, prilagojena za uporabo v različnih okoljih ter deluje na vseh vrstah koles. »Veseli smo, da je v kategoriji ´Študenti in mladi do 29 let zmago odnesla naša ekipa Simathlon, ki ima že popolnoma delujoč produkt, s katerim so uspešno stestirali slovenski trg in tudi realizirali prve prodajne prihodke. Verjamemo, da ima podjetniška ideja velik potencial in se veselimo njihovi rasti ter nadaljnjim uspehom. Na njihovi podjetniški poti, jim bomo v Tehnološkem parku Ljubljana, z veseljem priskočili na pomoč tudi v prihodnje´,« sta povedala Vera Nunić in Vlado Begović, mentorja iz Tehnološkega parka Ljubljana.

Tekmovanje POPRI dokazuje, da tudi izredne razmere v času pandemije ne morejo preprečiti tega, da bi mladi ustvarjali svojo prihodnost z inovativnimi idejami in optimizmom – in pri tem jih moramo podpreti.

Vsi zmagovalci so na voljo TUKAJ.

------------------------
Kontaktna oseba za medijska vprašanja:
Mateja Prinčič
E: mateja.princic@tp-lj.si 
T: 041 373797

 

 

 

Nazaj