Študente navdušujemo za podjetniško pot

20. 05. 2022

Študente navdušujemo za podjetniško pot

Na največjem kariernem dogodku za študente naravoslovnih ved -  BioFair - smo predstavili tudi naše projekte, ki mladim omogočajo vstop v podjetniške vode ter jih spodujali k izbiri tovrstne karierne poti.

Karierni dnevi BioFair so organizirani z namenom povezovanja študentov biotehnologije in zaposlovalcev ter predstavitvi možnih kariernih izbir.

Na dogodku je bila prisotna tudi ekipa Tehnološkega parka, ki je obiskovalce informirala o podjetništvu in naših programih, ki se jih posamezniki lahko udeležijo.

Študentom smo tako predstavili:

  • Program URBANTECH, ki je mednarodni projekt za pospeševanje razvoja in implementacije rešitev na področju pametnih mest ter zelenih in zdravstvenih tehnologij.
  • Program Erasmus mladi podjetnik, ki mladim podjetnikom ponuja priložnost, da se udeležijo podjetniške izmejave v tujini, se učijo od izkušenega podjetnika, izmenjujejo izkušnje in si olajšajo vstop na nove trge in pridobijo možnosti iskanja poslovnih partnerjev v EU.
  • Nacionalno tekmovanje POPRI v podjetniških idejah mladih.

Na otvoritvi dogodka je direktor Tehnološkega Parka Ljubljana, dr. Jernej Pintar poudaril pomen podjetništva za razvoj družbe in mlade upe vzpodbudil k izbiri podjetniške poti.

Karierni sejem je organizirala neprofitna organizacija BEST Ljubljana, ki združuje  študente tehnoloških ved.

Nazaj