Sporočilo za javnost: Evropski teden mobilnosti 2018: Parkirišče je lahko tudi tržišče

18. 09. 2018

Tehnološki park Ljubljana in Regionalna razvojna agencija ljubljanske urbane regije v okviru Evropskega tedna mobilnosti, v petek, 21. septembra 2018, med 11. in 14. uro, organizirata dogodek Parkirišče je lahko tudi tržišče, ki bo potekal pred vhodom v stavbo B Tehnološkega parka Ljubljana.

Na parkirišče in zelenico bomo postavili pravo pravcato tržnico, na kateri boste lahko poizkusili in kupili pridelke ter ostale dobrote lokalnih pridelovalcev iz naše regije.

Predstavili se bodo: Kmetija Dolinar (jabolka, jabolčni sok in kis), Dobrote izpod Špilka (domače testenine), Ferlan Jaka (mleko in mlečni izdelki), Čebelarstvo Franc (med in medeni izdelki), Grunt (krompir, mleko in mlečni izdelki (jogurti, skuta), Bio kmetija Pr Črnet (krompir, fižol, bio junetina, moka in mlevski izdelki, kruh in pekovski izdelki, konopljini izdelki, lan, rižek), Dežela zelišč (aromaterapijske blazinice, čaji, zeliščni sirupi, tinkture, soli) in Bijolada (presna bio veganska čokolada, alternativna temna čokolada in namazi).

Poleg tega bomo s predstavitvijo kreativnih rešitev na temo mobilnosti, nastalih na ustvarjalnem laboratoriju s startup šolo »PARK KREATIVNE MOBILNOSTI«, preizkusili živi kino na kolesih, hojo s hoduljami in prisluhnili glasbi iz vinilnih plošč.

Predstavili bomo ideje, ki že od petka, 14. 9. 2018, nastajajo v startup šoli Park kreativne mobilnosti. Ustvarjalci vsak dan na ploščadi MSUM razvijajo ideje, vezane na trajnostno mobilnost našega mesta in jih s pomočjo mentorjev Tehnološkega parka Ljubljana nadgrajujejo s poslovnimi modeli.

Za popestritev dogajanja bodo poskrbeli otroci vrtca Vrhovci iz enote Tehnološki park.

Srečnemu nagrajencu nagradne ankete Celostna prometna strategija Ljubljanske urbane regije (CPS LUR) pa bomo na dogodku izročili tudi glavno nagrado – zložljivo mestno kolo.

Dogodek je namenjen vsem podjetjem in posameznikom iz tehnološke skupnosti in vašim prijateljem, sosedom ter znancem!

PROGRAM:

11:00 – 14:00 TRŽNICA LOKALNIH IZDLEKOV in poligon vrtca Vrhovci z razstavo slik

13:00 - 14:00 PROGRAM: pozdrav RRA LUR in TPLJ, predstavitve projektov ter rezultatov startup šole in podelitev nagrade za anketo

Prisrčno vabljeni!

Dodatne informacije:

Mateja Prinčič
T: 01 620 34 05
E: mateja.princic@tp-lj.si

--------------------------------------

Dogodek bo potekal v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2018. Organizirata ga RRA LUR (v okviru projekta Robust) in Tehnološki park Ljubljana (v okviru projekta Chimera, programa Interreg Mediteran).

Tehnološki park Ljubljana d.o.o. je slovenski partner v mednarodnem projektu ChiMERA, ki ga financira program Interreg Mediteran in je namenjen vzpostavitev grozda kreativnega in kulturnega sektorja.

Vse podrobnosti najdete v priloženem sporočilu za javnost.