Sinergise dobitnik nagrade "European Earth observation services company of the year 2018"

02. 07. 2018

Sinergise dobitnik nagrade "European Earth observation services company of the year 2018"

Dobitnik letošnje nagrade "European Earth observation services company of the year 2018”, ki jo podeljuje Evropsko združenje podjetij za daljinsko zaznavanje (EARSC), je član slupnosti Tehnološkega parka Ljubljana, podjetje Sinergise. Nagrada je bila podeljena na letnem srečanju združenja v Bruslju minuli torek, 26. junija 2018.

Podjetje Sinergise, laboratorij za geografske informacijske sisteme, je visoko tehnološko podjetje, ki se ukvarja z razvojem geografskih informacijskih sistemov - GIS, v glavnem na področju kmetijstva in upravljanja z nepremičninami. Njihova ciljna skupina so velike organizacije, zato so orientirani v produkcijo naprednih aplikacij za distribuirano medmrežno GIS editiranje.

Za nagrado so podjetja nominirali člani združenja EARSC, zmagovalec pa je bil izbran s strani mednarodne, neodvisne žirije, ki so jo sestavljali predstavniki sektorja za opazovanje Zemlje.

Med nominiranimi evropskimi podjetji je EARSC pripisal največ zaslug pri razvoju sektorja za opazovanje Zemlje prav podjetju Sinergise, ki je po vseh ocenjevanih kriterjih doseglo najboljše rezultate. V minulem letu je Sinergise uspešno razvil storitve za ciljni trg (v sektorju ali geografsko), veliko prispeval evropskemu programu, kot so Kopernikusov program in ostali ESA projekti, ter izkazal 54% prihodka in 27% rast zaposlenosti.

Zadovoljstvo ob prejemu nagrade je izrazil tudi Grega Milčinski, direktor podjetja Sinergise: »Veseli nas, kako se stvari razvijajo. Na vesoljski trg smo vstopili pred dvema letoma z rešitvijo Sentinel Hub – novim načinom upravljanja petabajtov podatkov v oblaku na področju opazovanja Zemlje, danes pa naši uporabniki vsak dan obdelujejo skoraj dva milijona zahtev. Ta nagrada je pomembna potrditev našega poslovnega primera s strani ostalih udeležencev v sektorju. Vse to pa ne bi bilo mogoče brez odličnih Sentinel podatkov ter odprtega in brezplačnega dostopa do njih. Optimistično zremo v prihodnost, zlasti z DIAS platformami in še večjo količino podatkov, ki bodo dostopni preko Sentinel Hub rešitve.«

Več informacij je dosegljivih na strani združenja EARSC.

Iskrene čestitke!

Nazaj