S hitro detekcijo bakterij zmanjšajte tveganja in poslovno škodo!

19. 06. 2019

S hitro detekcijo bakterij zmanjšajte tveganja in poslovno škodo!

Podjetje Microbium, član Tehnološkega parka Ljubljana, nudi storitve in razvija izdelke za hitro detekcijo bakterij v vodah, trdninah in zraku. Zaradi prehoda podjetij na bolj naravno in okolju prijazno poslovanje, se pojavljajo večja tveganja mikrobiološke kontaminacije. Hitra detekcija mikrobov je nepogrešljiva pri postopkih pitnih in odpadnih voda, pri premazih na vodni osnovi, pri kompostih ter vseh surovinah, ki so občutljivi na mikrobiološko kvarjenje.

Ključna konkurenčna prednost podjetja pred sorodnimi je zagotavljanje hitrih informacij o kontaminaciji, še predno ta doseže uporabnika. Pri spremljanju priprave pitnih voda lahko v nekaj minutah z »on-line« napravo na daljavo preverite koncentracijo bakterij.

Hitra detekcija in eliminacija dejavnikov tveganja za podjetja pomeni hitrejše odpravljanje varnostnega tveganja, zmanjševanje števila primerov zdravstvenih težav in pritožb, zmanjševanje odpada kontaminiranih surovin, nižji ogljični odtis in zmanjšanje poslovne škode ob izpadu proizvodnje.

Mlada ekipa sodeluje s številnimi slovenskimi vodovodi in proizvodnimi podjetji. S podjetjem Helios so recimo razvili tester za detekcijo bakterij v barvah na vodni osnovi, kar jim je omogočilo znižati proizvodne stroške in izboljšati nadzor kakovosti.

 

Pripravila:Elvisa Basailović

Foto: Nejc Mekiš

 

Nazaj