“Razturi na maturi” se z novo investicijo pripravlja na vstop na nemški trg

04. 08. 2022

“Razturi na maturi” se z novo investicijo pripravlja na vstop na nemški trg

Podjetje Wise up oziroma “Razturi na maturi”, prejemnik SK75 SPS in član naše skupnosti, je mlad slovenski startup, ki dijakom rešuje vsakodnevne šolske tegobe. Razturi na maturi je najbolj napredno digitalno orodje za slovenske dijake. Na enem mestu lahko kadarkoli dostopajo do video vsebin, interaktivnih nalog, zapiskov in webinarjev, za matematiko, slovenščino in angleščino - za vse štiri letnike tako gimnazij kot srednjih šol. V Sloveniji je “Razturi na maturi” nepogrešljiv že za več kot 10 % dijakov, zdaj pa se z novo investicijo pripravlja na prodor tudi na nemški trg.

Digitalizacija šolstva in močna skupnost generacije Z

Zakaj so dijaki nad vsem, kar ponudi ekipa “Razturi na maturi” tako navdušeni? Razlogov je precej: prvič, zato, ker vedo, da je vsebina, do katere dostopajo na platformi, izjemno kakovostna, saj jo sestavljajo profesorji omenjenih predmetov v skladu s slovenskimi učnimi načrti. Poleg platforme pa znanje dijakom približujejo tudi na socialnih omrežjih (TikTok in Instagram). Tam jim nudijo še neformalno izobrazbo. Njihova vizija je, da dijake opolnomočijo in jih pripravijo na odraslo življenje.

Trenutno jim to zelo dobro uspeva, saj njihovo platformo uporablja že več kot desetina vseh slovenskih dijakov, na socialnih omrežjih pa dosegajo tudi po milijon ogledov in reakcij na določene vsebine. Recept za uspeh je kombinacija klasičnega izobraževanja s tehnologijo in pričakovanji generacije Z.

Nova runda investicije in vstop na nemški trg

S svojim delom je ekipa “Razturi na maturi” vzbudila tudi pozornost investitorjev. Ustanovitelja Lisa in Luka Vončina sta s svojim poslovnim modelom, neustavljivo energijo ter prepričljivimi rezultati navdušila slovenski sklad Silicon Gardens, ki je v podjetje investiral 100.000 evrov, hkrati pa sta dva privatna investitorja prispevala še dodatnih 80.000 evrov. Rok Zorko, partner v skladu, pravi: “Za investicijo smo se odločili, ker sta Lisa in Luka poleg odličnih dosežkov v Sloveniji pokazala predvsem ambicioznost za prodor na evropski trg in ker tako investitorji kot ustanovitelji močno verjamemo, da lahko Wise up zraste v izjemno uspešno podjetje, ki bo milijonom dijakov po vsem svetu predajalo znanje za bolj uspešno in srečno življenjsko pot.”

Lisa, soustanoviteljica in profesorica angleščine ter nemščine pravi, da jih sedaj čaka najtežja preizkušnja do sedaj: investicijo namreč že s pridom uporabljajo za dodaten tehnološki in vsebinski razvoj, saj bodo letos jeseni platformo predstavili nemškemu trgu: “Letošnje poletje je naporno in zelo delavno. Čakajo nas nove in vedno težje preizkušnje, vendar sem prepričana, da nam bo uspelo navdušiti tudi nemške dijake, zatem pa še širše po Evropi. Delo ni nikoli pretežko, če veš, da delaš dobro in ljudem pomagaš, da postanejo še bolj uspešni in samozavestni v šoli in kasneje tudi v življenju. Če pa s tem posredno še spreminjaš in nadgrajuješ izobraževalni sistem, pa tudi nič ne škoduje,”  se nasmehne.

Netflix za šolo

Dijaki so platformo “Razturi na maturi” kar sami poimenovali “Netflix za šolo”. Do vsebin lahko namreč dostopajo na podlagi mesečne, tromesečne ali pa celoletne naročnine. Za dijake med prvim in tretjim letnikom so celoletni dostopi vsekakor modra naložba, saj si z njo zagotovijo odlično podporo pri delu za šolo, do katere lahko dostopajo kjerkoli in kadarkoli. Vedno pa lahko orodje tudi brezplačno preizkusijo, da se prepričajo, kako kvalitetna je vsebina, ki jo ponuja.

 Podjetje Wise up je v preteklosti že prejelo investicijo Slovenskega podjetniškega sklada in bilo izbrano za najboljši startup na Next Round konferenci. V minulem letu se je pri platformi “Razturi na maturi” uspešno povezovalo z največjimi študentskimi in dijaškimi organizacijami v Sloveniji ter lokalnimi klubi. Vizija podjetja je v prihodnjih petih letih aktivno pomagati milijonu dijakov širom Evrope, potem pa globalno približevati izobraževalne vsebine novim generacijam na podlagi tehnologije.

Nazaj