Razpis AMULET za financiranje MSP na področju "LightWeight"

15. 02. 2023

Razpis AMULET za financiranje MSP na področju "LightWeight"

Mala in srednje velika podjetja, ki razvijajo rešitve za zmanjševanje ogljičnega odtisa (tj. zmanjševanje CO2 emisij), se lahko potegujejo za pridobitev finančnih sredstev in drugih oblik podpore v okviru projekta AMULET - The Advanced Materials & Manufacturing United for LightwEighT.

Proizvodnja danes stremi k modrejši spremembi v bolj trajnostno prihodnost za svet po pandemiji. Ker skrb za okolje postaja vse pomembnejša tudi za potrošnike, si številni tržni sektorji prizadevajo izboljšati energetsko ozaveščenost in trajnost.

Projekt AMULET - The Advanced Materials & Manufacturing United for LightwEighT se opira na inovacijski potencial MSP, ki želijo ustvariti nove verige vrednosti s spodbujanjem prodora sodobnih lahkih materialov v industrijo.

Podjetja lahko dobijo podporo pri tehničnem rezvoju projekta, usposabljanju za podjetniške veščine in podobno.

Konzorciji do treh malih in srednje velikih podjetij lahko na razpisu prejmejo do 120.000 evrov sredstev (posamično podjetje do največ 60.000 evrov).

S predlaganimi rešitvami morajo konzorciji nasloviti objavljene tehnološke izzive s področja materialov in določenih gospodarskih sektorjev (avtomobilska industrija, aeronavtika, energija in gradbeništvo).

Za seznanitev z razpisom in možnostjo navezovanja stikov s potencialnimi partnerji bo 20. februarja 2023 od 10.00 do 12.00 potekal tretji povezovalni dogodek AMULET Info Day and matchmaking.

Več o dogodku in razpisu najdete tukaj.

Razpis bo odprt do 22. marca do 17.00.

Nazaj