Prijave za tekmovanje POPRI 2023 so odprte!

12. 01. 2023

Prijave za tekmovanje POPRI 2023 so odprte!

Odprla se je dvajseta sezona nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih - POPRI. Organizator, Primorski tehnološki park, je v zadnjih dveh desetletjih kar 4.180 mladim omogočil, da se naučijo svoje inovativne zamisli uresničevati na podjeten način. V Tehnološkem parku Ljubljana 10. 3. 2023 organiziramo regijski pred-izbor kot regijski partner za Osrednjo Slovenijo, Zasavsko regijo in Gorenjsko.

V 20-ih letih od lokalne pobude do Prestolnice podjetnosti mladih Evrope

Tekmovanje POPRI je v 20-ih letih prešlo od lokalne pobude do Prestolnice podjetnosti mladih Evrope. Sodelujoči so v dveh desetletjih v okviru tekmovanja razvili 1.580 podjetniških projektov, pomagalo jim je 725 mentorjev iz 553 izobraževalnih ustanov.

Tekmovanje spremljajo izobraževalni dogodki, kjer se mladi učijo podjetnih veščin, pridobijo lastne izkušnje in dostop do mentorjev ter prvi stik z gospodarstvom. Najboljše ekipe so deležne bogatih denarnih nagrad.

Potek tekmovanja

Mladi na tekmovanju sodelujejo s podjetniškimi projekti, ki jih ob podpori mentorjev razdelajo v poslovni model, izdelajo enostavne prototipe in druge predstavitvene materiale. Tekmovalci so razdeljeni v tri starostne skupine: osnovnošolci od 7.-9. razreda, dijaki ter študenti in mladi do 29 let.

Tekmovanje poteka dvostopenjsko. Regijski pred-izbori, ki jih omogočata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Spirit Slovenija, javna agencija,  bodo potekali na štirih lokacijah po Sloveniji.

Regijski partnerji za predizbore:

  • Primorskega tehnološki park za Goriško, Primorsko-notranjsko in Obalno-kraško regijo
  • Tehnološki park Ljubljana za Osrednjo Slovenijo, Zasavsko regijo in Gorenjsko,
  • Razvojni center Novo mesto za območje Jugovzhodne Slovenije in Posavja,
  • SAŠA inkubator za Koroško, Savinjsko, Podravsko in Pomursko regijo.

Razpored predizborov:

Rok za prijavo na tekmovanje v podjetnosti mladih POPRI je 15. februar 2023 do 12.00 ure.

Prijave na tekmovanje v obliki poslovnih modelov se zbirajo na spletni platformi https://popri.si.  

Pravočasno prispele prijave bodo ocenile regijske komisije. Na vsako izmed štirih pred-izborov se bo uvrstilo največ 12 ekip iz vsake starostne kategorije, ki bodo svoje podjetniške projekte osebno predstavili regijski komisiji. Slednja bo izbrala tri najboljše podjetniške projekte iz vsake starostne kategorije, ki se bodo uvrstili v finale. V finale uvrščene ekipe prejmejo denarno nagrado v višini 500 EUR ter dodatno mentorsko podporo.

Finale podjetniškega tekmovanja POPRI bo potekal v torek, 4. aprila 2023 v Novi Gorici, kjer pričakujejo 36 ekip z najboljšimi podjetniškimi projekti (12 iz vsake starostne kategorije iz vse Slovenije). Finalisti bodo svoje podjetniške projekte predstavili pred nacionalno komisijo. 

Nagradni sklad v višini 30.000 EUR

Nagradni sklad v višini 30.000 EUR omogoča Slovenski podjetniški sklad, pri čemer bo 18.000 EUR razdeljeno med ekipe, ki se bodo uvrstile v finale, 12.000 EUR pa bo namenjenih za zmagovalce v vseh treh starostnih kategorijah, in sicer za:

  • 1. mesto: 2000 EUR
  • 2. mesto: 1.300 EUR
  • 3. mesto: 700 EUR

Mladi tako na izobraževalnem kot tekmovalnem delu sodelujejo brezplačno. Tekmovanje se zaključi s slavnostno razglasitvijo zmagovalcev na zaključni prireditvi v Novi Gorici.

Prijave na tekmovanje TUKAJ.

- - - - - - -
Tekmovanje POPRI organizirajo: Ministrstvo RS za gospodarski razvoj in tehnologijo, Spirit Slovenija, javna agencija, Slovenski podjetniški sklad in, Mestna občina Nova Gorica in Občina Šempeter Vrtojba.

Nazaj