Prihodnost izobraževanja: z digitalnim orodjem za boljši uspeh v srednji šoli in na maturi

31. 01. 2024

Prihodnost izobraževanja: z digitalnim orodjem za boljši uspeh v srednji šoli in na maturi

Razturi na maturi, inovativna digitalna platforma, je prava zakladnica znanja za slovenske dijake. Zasnovana je z mislijo na sodobne izobraževalne pristope in ponuja široko paleto orodij - od video vsebin in interaktivnih nalog do zapiskov in webinarjev. Njihov cilj je podpreti dijake vseh štirih letnikov, tako na gimnazijah kot na srednjih šolah, pri predmetih matematika, slovenščina in angleščina. Platforma omogoča, da otroci samostojno in prožno pristopajo k učenju, ne glede na čas ali kraj. V šolskem letu 22/23 je platformo uporabljalo več kot 1500 dijakov, v šolskem letu 23/24 pa pričakujejo 30% rast uporabnikov.

Vsebine na platformi so pripravili izkušeni profesorji in profesorice na podlagi maturitetnih katalogov in učnih načrtov, kar zagotavlja, da so informacije aktualne in relevantne. Ekipo "Razturi na maturi" sestavljajo profesorji, ekonomisti, dizajnerji in programerji z enotnim ciljem: mladim ponuditi najboljšo platformo za učenje in pripravo na maturo. Soustanovitelja Luka Vončina in Lisa Mislej Vončina sta prišla med top 5 finalistov za Mladega podjetnika leta 2023.

Dijaki so platformo “Razturi na maturi” kar sami poimenovali “Netflix za šolo”. Nudijo različne naročniške pakete - mesečne, trimesečne ali celoletne - kar omogoča prilagoditev potrebam in zmožnostim vsake družine. Za dijake med prvim in tretjim letnikom so celoletni dostopi še posebej koristni, saj jim zagotavljajo neprekinjeno podporo skozi celotno šolsko leto.

Novosti na platformi

Mlad startup, prejemnik SK75 in zasebne investicije s strani sklada Silicon Gardens, tlakuje pot na nemški trg, vztrajno raste in nudi nove možnosti na platformi.

Novosti, ki jih v letu 2024 uvajajo na platformi, so še posebej razburljive. Razvijajo prelomne vsebine, ki bodo vključevale uporabo umetne inteligence, s čimer bodo še dodatno obogatili učno izkušnjo. Poleg tega se povezujejo z dobrodelnimi organizacijami, da bi omogočili dostop do naših vsebin tudi tistim, ki si jih sicer ne bi mogli privoščiti. Hkrati pa poleg vsebin za slovenščino, matematiko in angleščino, ponujajo maturantom hitre tečaje, t.i. »crash course-e« tudi za ostale predmete.

Vir fotografije: Zavod Mladi podjetnik

Nazaj