Pridružite se našemu XR partnerstvu!

09. 11. 2023

Pridružite se našemu XR partnerstvu!

S ponosom vabimo izobraževalne ustanove - fakultete, višje in srednje šole, podjetja, organizacije in druge inštitucije, ki jih zanima sodelovanje v XR ekosistemu, da se pridružite Nacionalnemu XR in web 4.0 partnerstvu!

O Memorandumu XR partnerstva

Memorandum obravnava ključna področja:

  1. Pomen XR tehnologij: Preučevanje aktualnih trendov in prihajajočih priložnosti, ki jih prinašajo XR tehnologije, ter njihov vpliv na izobraževanje in industrijski razvoj.
  2. Cilji nacionalnega XR in Web4.0 partnerstva: Osredotočamo se na razvoj digitalnih veščin, na uvajanje inovativnih pedagoških pristopov in na ustvarjanje stimulativnega učnega okolja.
  3. Vizija EU in nacionalnega partnerstva: Poudarjamo Slovenijo kot del evropskih prizadevanj v okviru strategije EU za Web 4.0 in virtualne svetove, kar utira pot k učinkovitejši integraciji digitalnih inovacij.

Doslej doseženo v projektu Think XR:

  • Ustanovili smo multidisciplinarno ekipo strokovnjakov za usmerjanje projektnih dejavnosti.
  • Izvedli smo celovito analizo potreb in trendov v izobraževanju ter gospodarstvu, ki služi kot temelj za razvoj novih izobraževalnih modulov z uporabo XR tehnologij.
  • Ustvarili smo demonstracijske centre XR tehnologij v Slovenskih Konjicah in Ljubljani, opremljene z najnovejšo tehnologijo.
  • Razvili smo 100-urni program XR akademije, ki izobraževalcem omogoča usposabljanje za poučevanje XR tehnologij.
  • V prihodnjih mesecih načrtujemo pilotno izvedbo XR izobraževalnih vsebin za dijake in študente.

Projekt Think XR je most med strokovnjaki, izobraževalnimi institucijami, mentorji, podjetji in vodilnimi na področju XR tehnologij, z namenom združiti moči za razvoj digitalnih kompetenc in oblikovanje prihodnosti izobraževanja.

Skupaj lahko premikamo meje digitalnega izobraževanja!

Pridružite se XR partnerstvu!

Nazaj