Povezovanje znanosti in podjetništva

24. 04. 2019

Povezovanje znanosti in podjetništva

V Tehnološkem parku Ljubljana smo organizirali mreženjski dogodek, na katerem smo poskrbeli za povezavo med mednarodnimi biotehnološkimi podjetji in raziskovalci. 

Več kot 70 udeležencev je jasen znak, da potreba na trgu obstaja, saj se podjetja vedno bolj soočajo s primanjkljajem kadrov, raziskovalcem pa primanjkuje praktičnih izkušenj, vpogleda v realno podjetniško okolje ter razumevanja dejanskih potreb njihovih raziskav na trgu.

Prispele prijave raziskovalcev smo namreč dobro preučili in jim našli »perfect match« med podjetji. Organizirali smo tri serije 1na1 sestankov, z namenom, da v kratkem času sklenejo čim več novih poznanstev.

Ob tem je Igor Verstovšek iz podjetja Cosylab, delil izkušnje pri zaposlovanju in razvoju podjetja, Jakob Gajšek iz Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja pa je predstavil EIT Health razpis za razvoj lokalnega inovacijskega okolja (http://bit.ly/2Vm0Qfa).

V kolikor bi želeli biti obveščeni o tovrstnih prihajajočih dogodkih, bo naša Urška vesela vašega maila: urska.rauter@tp-lj.si.

 

Ključne besede: znanost, podjetništvo, raziskovalci, raziskave

Nazaj