Poslovni angeli iz regije so iskali obetavne start-upe

02. 10. 2018

Poslovni angeli iz regije so iskali obetavne start-upe

V četrtek, 27. septembra smo v sodelovanju s Poslovnimi angeli Slovenija izvedli Demo dan. Za nastop pred investitorji in drugimi radovednimi slušatelji smo izbrali devet »investment ready« ekip.

Dvig motivacije z uspešno zgodbo D.Labs

Kljub temu, da pitchi nikoli niso monotoni, saj jo kdaj zagode tehnika ali pa oder zavzame izjemno duhovit CEO, je Demo dan še dodatno popestril nagovor gosta Jake Levstka iz D.Labs. Jaka je z nami delil nekaj statistike o tem, koliko startupom so že pomagali. Povedal je, da so v Londonu prisotni zaradi dinamičnega trga, kjer podjetja pogosto koristijo njihove storitve razvoja in izvedbe. Zdaj ima podjetje D.Labs že več kot 100 zaposlenih. V zadnjih letih pa so se v skladu s povpraševanjem temeljito lotili tudi Blockchain technologij, na katerih temelji marsikatera sodobna digitalna rešitev.

Pitchali in prepričali?

En za drugim so startupi v pestrih pitchih predstavili svoje rešitve, njihove prednosti na trgu in načrte za pridobivanje kupcev. Glavni element predstavitev je bil investicijski del, v katerem so investitorjem povedali: koliko sredstev iščejo, za kako dolgo obdobje in kaj bodo v tem obdobju dosegli. Vsebinsko so pokrili okoljevarstvo, urbanizem, trgovanje s kripto valutami, car sharing, diagnostiko, jogo, oglaševanje in turistična doživetja. V odgovorih na vprašanja žirije se je pokazalo, kako dobro predstavniki ekip poznajo svoja področja.

Favoriti občinstva in žirije

Tako žirija, kot tudi občinstvo, so glasovali o svojih favoritih. Žirija je za najboljši startup izbrala Smart Blood Analytics, ki je razvil umetno inteligenco za postavljanje diagnoz na podlagi krvne slike. Po številu točk mu je sledil Simple Luxuries, ki poenostavlja rezervacije doživetij in izletov med oddihi v tujini; tretji najboljši startup po mnenju žirije pa je Melon & Lime z atraktivno podlogo za jogo in aplikacijo z vadbami.

Podobno a ne enako je glasovalo tudi občinstvo – njim najbolj všečen nastop je bil Simple Luxuries, na drugem mestu je bil Smart Blood Analytics, tretji po izboru občinstva pa je Evegreen, neplastična plastika oziroma lončki, ki jih lahko skupaj s sadiko (recimo solatke) zakopljemo v zemljo.

Nazaj