Podjetniška izmenjava Maksa Hribarja: Ugotovil sem, da so povezave vredne največ

21. 07. 2022

Podjetniška izmenjava Maksa Hribarja: Ugotovil sem, da so povezave vredne največ

O svoji izkušnji podjetniške izmenjave v tujini v okviru programa Erasmus za mlade podjetnike nam je tokrat pripovedoval Maks Hribar, mlad ustvarjalec glasbe in video vsebin iz Ljubljane. Sodeloval je z butično glasbeno agencijo Trust Agency, kjer je imel možnost ustvarjati, izražati svoje ideje in nadgrajevati svoje znanje. Kako je potekala njegova izmenjava v Nemčiji in kaj vse je pridobil, si preberite v intervjuju.

Nam lahko poveste kaj o sebi in svojem poslovnem načrtu?

Sem ustvarjalec video vsebin in glasbe iz Ljubljane. Moj poslovni načrt je usmerjen v glasbeno in zabavno industrijo. Bolj specifično, delo na področju video vsebine v glasbeni industriji.   

Kako bi ocenili svojo poslovno situacijo pred vključitvijo v program Erasmus za mlade podjetnike? 

Preden sem se udeležil programa, sem na slovenskem trgu delal na različnih projektih, povezanih z videom in glasbo. Šlo je predvsem za samoiniciativne projekte iz strasti.                                                                                     

Zakaj ste se odločili sodelovati v tem programu?

Za vključitev v program sem se odločil, ker sem želel hobi spreobrniti v bolj profesionalno zadevo, pridobiti nova poznanstva in dobre prakse iz tujine.     

Kaj ste počeli tekom bivanja v Nemčiji?             

Zadolžen sem bil za pripravo in izdelavo video vsebin za družbena omrežja založbe in agencije za glasbenike.

Katere veščine/znanja ste pridobili tekom programa?

Izboljšal sem svoje sposobnosti snemanja in video montaže. Prav tako sem se naučil, kakšni pristopi so najboljši pri promocijskih kampanjah za glasbene izdaje in dogodke.                                                                                   

Kaj ste vi pridonesli vašemu podjetniku gostitelju?

Izdelal sem vrsto kvalitetnih video vsebin, ki jih je podjetnik gostitelj uporabil na svojih družbenih omrežjih in s tem pripomogel k boljši promociji različnih dogodkov.                                                                                                 

Kaj so največje pridobitve za mladega podjetnika v tem programu?

Največji benefit je sigurno pridobitev novih povezav s profesionalci iz tujine, ki jih bom lahko uporabil na svoji podjetniški poti.

Kako vam je ta podjetniška izmenjava pomagala pri vašem poslovnem načrtu? Kaj nameravate v prihodnosti? 

Izmenjava mi je najbolj izboljšala poslovni načrt s tem, da sem vanj vključil tudi del o odnosih oziroma povezovanju in mreženje s čim več ljudmi iz industrije. Ugotovil sem, da so povezave vredne največ. To je tudi plan za prihodnost.

Bi program Erasmus za mlade podjetnike priporočili tudi drugim? 

Erasmus za mlade podjetnike bi priporočil vsakomur, ki je željan novih izkušenj in znanj ter resno razmišlja o razvoju svojega hobija v dobičkonosen posel. Izkušnja je dobra tudi iz vidika osebnega, ne le profesionalnega razvoja, in če stvar jemelješ resno, se domov težko vrneš z manj motivacije, idej in želje po nadaljnem razvoju.                 

V kolikor bi tudi vi želeli sodelovati v programu Erasmus za mlade podjetnike (bodisi kot mladi podjetnik, bodisi kot podjetnik gostitelj), nas kontaktirajte po elektronski pošti erasmus@tp-lj.si ali po telefonu +386 31 342 221.                                                                                                                                                                                                                                       

Nazaj