Podjetje REC po izboru revije CIO Insights med evropskih TOP 10

01. 07. 2020

Podjetje REC po izboru revije CIO Insights med evropskih TOP 10

Podjetje REC d.o.o. iz tehnološke skupnosti, se je po izboru angleške revije CIO Insights uvrstilo med TOP 10 podjetij v Evropi na področju inovativnih rešitev shranjevanja energije.

Podjetje REC je predlani v Sloveniji že osvojilo naziv zmagovalca za naj inovacijo v energetiki.Shranjevanje energije je v zadnjih nekaj letih vroča tema v segmentu zelenih energetskih rešitev in e-mobilnosti. Ti inovativni pristopi služijo različnim namenom energetske optimizacije za izboljšanje kakovosti in zanesljivosti obnovljivih virov energije (OVE) ter otočnih sistemov.

Raziskave in razvoj visokotehnoloških rešitev

Podjetje REC temelji na raziskavah in razvoju visokotehnoloških rešitev z namenom izboljšanja nadzora litijevih akumulatorskih sistemov. Lastne produkte vgrajujejo v letala, barke, avtomobile na hibridni in električni pogon, motorna kolesa, golf vozičke, viličarje, testne sisteme, mobilne radarje itd. Poleg naštetega, izdelke REC BMS vgrajujejo tudi imetniki otočnih energetskih sistemov, ki niso priključeni v električno omrežje in sami proizvajajo električno energijo iz OVE, proizvedeno energijo pa shranjujejo v akumulatorje za kasnejšo porabo (npr. v dnevnih konicah). Takšna uporaba je mogoča zaradi kompatibilnosti REC-ovih naprav z izdelki svetovno znanih proizvajalcev razsmernikov. Na tem področju shranjevanja energije je podjetje predlani v Sloveniji prejelo tudi nagrado za najboljšo inovacijo v energetiki. Na istem področju je letos izbrano med TOP 10 podjetji v Evropi. Ameriška revija iz Silicijeve doline v Kaliforniji, The Silicon Review, pa jih je po prodoru na ameriški trg uvrstila med 50 najhitreje rastočih podjetij v 2020.

Konkurenčna prednost podjetja REC

Glavna konkurenčna prednost podjetja REC je izdelava elektronskih sistemov po meri in željah kupcev. V podjetju je veliko lastnega razvoja, za večje naročnike pa opravijo tudi razvoj po naročilu. Izvozno usmerjeno podjetje deluje globalno - prisotno je v več kot 40-ih državah po svetu in na tujih trgih ustvari več kot 85 % prodaje. V Hong Kongu imajo tudi partnersko podjetje, ki skrbi za tržišče južne in JV Azije. Kot edino podjetje na svetu so na tem tržišču prejeli tudi certifikat najvišje kakovosti UL za vgradnjo njihovih izdelkov brez omejitev. Z vrhunskimi produkti skrbijo za zeleno prihodnost našega planeta.

Spisek TOP 10 podjetij si oglejte TUKAJ.

Nazaj