Podjetje ACIES BIO je postalo GAZELA osrednje Slovenije 2018

17. 09. 2018

Podjetje ACIES BIO je postalo GAZELA osrednje Slovenije 2018

Prejšnji teden je časopisna hiša Dnevnik razglasila finaliste izbora Slovenska Gazela 2018, v katerem že od leta 1991 iščejo najboljša hitro rastoča podjetja. Ponosni smo, da je gazela osrednjeslovenske regije 2018 postalo podjetje ACIES BIO, član Tehnološkega parka Ljubljana d.o.o.

Od start-upa do naziva Gazela v dvanajstih letih

Podjetje od leta 2006 razvija učinkovine za zdravljenje redkih in neozdravljivih bolezni, nove antibiotike, ki delujejo na odporne bakterije, ter nove procese za proizvodnjo vitaminov in drugih molekul za farmacevtsko, živilsko in kemično industrijo.

Podjetje je lani ustvarilo dobre tri milijone evrov prihodkov, od tega 95 odstotkov na mednarodnih trgih. V podjetju Acies Bio, na čelu katerega je eden od ustanoviteljev, dr. Štefan Fujs, imajo trenutno 37 zaposlenih, tretjina jih ima doktorat znanosti, zaposlujejo pa najboljše kadre, med drugim iz tujih univerz in raziskovalnih inštitutov.

Letošnjega naziva so se v podjetju zelo razveselili. »V ponos nam je, da smo bili izbrani za gazelo regije. Priznanje je velika motivacija,« je za časopis Dnevnik med drugim povedal g. Fujs.

Podjetje Acies Bio je prejelo tudi laskavi naziv slovenski start-up leta 2008. Kako je potekala razglasitev na konferenci PODIM, si oglejte v video posnetku.

Potek izbora regijske gazele leta in utemeljitev komisije

Komisija izmed treh regijskih nominirancev izbere podjetje, ki med tremi podjetji v danem letu po poslovnih podatkih in podjetniški zgodbi predstavlja najmočnejši zgled dinamične in obenem trajnostno naravnane rasti. Letošnji laskavi naziv je komisija podelila podjetju, ki jih je prepričalo z neklasično proizvodnjo in produkti ter z načinom dela, ki temelji na znanosti in raziskavah ter celovitih rešitvah na področju mikrobne biotehnologije. Prepričalo jih je tudi dejstvo, da v podjetju delujejo nišno ter da se je v petih letih, od leta 2012 do 2017, promet podvojil.

Foto: Luka Cjuha, Dnevnik

Nazaj