Pametne ure in različni senzorji v vsakodnevni rabi

24. 07. 2023

Pametne ure in različni senzorji v vsakodnevni rabi

Nosljive tehnologije so postale nepogrešljive spremljevalke v našem vsakdanjem življenju. Od pametnih ur in zapestnic do senzorjev in drugih naprav, te tehnologije so se prebile v vsakodnevno rabo in postajajo vse bolj pomembne v zdravstvenem sektorju.

Njihova uporaba ne le olajšuje spremljanje našega zdravstvenega stanja, temveč predstavlja tudi revolucionaren korak naprej v diagnostiki, zdravljenju in rehabilitaciji. Nosljive tehnologije omogočajo bolnikom in zdravstvenim strokovnjakom, da imajo v realnem času dostop do dragocenih podatkov, ki nam omogočajo, da bolje razumemo in spremljamo potek bolezni ter sprejmemo pravočasne in bolj individualizirane odločitve o zdravljenju.

21. julija smo v TP LJ organizirali dogodek na temo Nosljivih tehnologij v digitalnem zdravju.

Dogodek se je začel s pozdravnim govorom in predstavitvijo projekta PROTOCOLS. Rebeka Žerovnik je razložila cilje projekta in njegov pomen za izboljšanje poklicnega izobraževanja in usposabljanja (VET) na področju zdravja z uporabo digitalnih tehnologij.

Sledila je poučna predstavitev o tem, kaj nosljive tehnologije pomenijo v kontekstu digitalnega zdravja in kakšno vlogo imajo pri telerehabilitaciji. Udeleženci so bili navdušeni nad spoznanji, kako te tehnologije že oblikujejo in izboljšujejo pristop k rehabilitaciji ter bodo to še naprej počele v prihodnosti.

Aleš Pevc iz TPLJ nas je nato popeljal na potovanje v svet virtualne resničnosti (VR) in obogatene resničnosti (XR) v zdravstvu. Predstavil je več inovativnih rešitev, ki bodo zdravstvenim strokovnjakom omogočile izboljšano diagnostiko in bolj interaktivne terapije.

Dogodek smo zaključili s pogovorom, kjer so udeleženci aktivno sodelovali v razpravi o trenutni uporabi nosljivih tehnologij v digitalnem zdravju in širše. Razpravljali smo o izzivih, s katerimi se soočajo uporabniki in podjetja na tem področju, ter iskali rešitve za prihodnost.

 

Nazaj