Novice s področja digitalnega zdravstva

19. 11. 2019

Novice s področja digitalnega zdravstva

Izšla sta nova izvoda glasil projektov COOP4HEALTHCARE in CARE4TECH, v katerih lahko najdete sveže novice o digitalnih tehnologijah in aktivnostih v sklopu projektov na področju zdravstva.

V tretjem glasilu projekta COOP4HEALTHCARE si lahko med drugim preberete o konferenci HealthDay.si 2019, ki je potekala 10. oktobra v Ljubljani, in katere so-organizator je bil Tehnološki park Ljubljana. Na njej smo se seznanili o trenutnih perečih problemih v zdravstvu in načinih, kako lahko podjetja pripomorejo k hitrejši vpeljavi njihovih rešitev v zdravstveni sistem. Ponosni smo tudi na dosežek našega projektnega partnerja CUAS (Univerza uporabnih znanosti na Koroškem), ki mu je uspela vključitev svojega živega laboratorija (Living lab-a) PROLIDA, dejavnega na  področjih »aktivno podprto življenje" (AAL) ter "aktivno in zdravo staranje" (AHA) v mednarodno mrežo živih laboratorijev ENoLL z več kot 150 člani.

Šesti izvod glasila CARE4TECH vključuje povabilo v Think tank – mednarodno mrežo nosilcev Pametnega Življenja (Smart Living) za vse zainteresirane strokovnjake, podjetja, državne institucije in druge. Moč je prebrati tudi o študijskem obisku projektnih partnerjev v cenjenem Tehnološkem parku NOI Südtirol/Alto Adige v Bolzanu, Italija.

Vljudno vabljeni k branju!

 

 

Nazaj