Next Round investicijska konferenca bo povezala dve milijardi evrov težke investitorje in uspešne regijske startupe na več kot 540 spletnih sestankih

29. 09. 2020

Next Round investicijska konferenca bo povezala dve milijardi evrov težke investitorje in uspešne regijske startupe na več kot 540 spletnih sestankih

Na investicijski konferenci Next Round v Ljubljani bodo 20. in 21. oktobra tuji in domači investitorji spoznavali najboljše regijske start-upe, ki iščejo sredstva za naslednji krog razvoja in rasti na tujih trgih. 
Zbralo se bo približno 60 govorcev in 80 investitorjev iz Srednje in Vzhodne Evrope, letos zaradi epidemioloških razmer preko spleta.

Prvi dan bomo s strokovnjaki, podjetniki in odločevalci razpravljali, kako lahko startupi odigrajo večjo vlogo v naporih Evrope za prehod na digitalno in zeleno gospodarstvo ter kakšne modele podpore in financiranja zagonskih podjetij potrebujemo pri tem v 2021 in naslednjih letih.

Drugi dan bo v celoti namenjen sestankom med preverjenimi investitorji in skrbno izbranimi startupi iz regije. Uvrstitev na osebna srečanja z investitorji je rezervirana za najobetavnejše startupe, ki so poslovno zreli za prejem investicije. Na voljo bo več kot 540 terminov.

Slednjim je na voljo tudi semenski kapital v obliki soinvestiranja Slovenskega podjetniškega sklada z zasebnimi investitorji, ki hitro rastočim inovativnim slovenskim podjetjem omogoča podvojitev zasebne investicije v višini do 600.000 EUR, torej celotna investicija znaša 1,2 milijona evrov. >>Mehanizem soinvestiranja

Ozadje dogodka

V Sloveniji imamo dobro razvito in aktivno startup podporno okolje, z veliko možnosti za pridobitev investicij v zgodnji fazi razvoja, od 20 do 200 tisoč evrov. Primanjkujejo pa zmogljivosti vlaganja v t.i. scale-up fazi, ko podjetja začnejo dosegati vidne prodajne rezultate ter se pospešeno globalno širijo.

Skozi povezovanje slovenskih investitorjev in deležnikov startup okolja s partnerji iz srednje in vzhodne Evrope, se krepijo možnosti za rast perspektivnih podjetij. V tem smislu Next Round dopolnjuje druge dogodke v slovenskem startup ekosistemu.

Prednostna obravnava startupov, ki se prijavijo do 30. septembra

Startupi, ki se prijavijo na dogodek do 30. septembra, bodo deležni prioritetne obravnave, ki poln dostop do spletne platforme dogodka, vključitev v katalog in možnost rezervacije terminov na sestankih z investitorji. Po tem datumu bo prijava možna, vendar vseh storitev ne bomo mogli zagotoviti. >>Prijavite se

Poleg individualnih sestankov in možnosti predstavitve na prvem dnevu dogodka, bomo startup podjetja predstavili v katalogu za investitorje. Vsem udeležencem bo na voljo tudi spletna platforma, preko katere si bodo lahko enostavno vnaprej organizirali sestanke in imeli vpogled v predstavitve udeležencev dogodka.

Mednarodni govorniki in podjetniki

K sodelovanju smo uspeli pritegniti več kot 60 domačih in mednarodnih govornikov, med njimi predsednika obeh združenj Evropskih poslovnih angelov in podpredsednico Evropske investicijske banke gospo Lilijano Pavlovo. Tuji govorci prihajajo iz Anglije, Nemčije, Francije, Portugalske, Češke, Poljske, Finske, Estonije, Rusije, Madžarske, Malte in Združenih držav Amerike. Program in podrobnosti so na voljo na spletni strani.

Investitorji in skladi tveganega kapitala iščejo velike zgodbe in prebojne ideje

Udeležbo na konferenci so zagotovili predstavniki skladov z več kot 2 milijardi evrov kapitala za investicije v zagonska podjetja. Med njimi so SpeedInvest Austria, Fil Rouge Capital, Credo, South Central Ventures, Launchub, 3TS, Capital300 in drugi skladi ter posamezni angelski investitorji. >>Investitorji 

 

Nekateri so že vložili v slovenska podjetja in se zavedajo, da imamo v Sloveniji kakovostna podjetja, s potencialom postati bodoči »unicorni«, po vzoru Outfil 7 in drugih uspešnih zgodb.

Slovenski podjetniški sklad vlaga v začetnih fazah razvoja

Pobudo in glavnino sredstev za izvedbo konference je prispeval Slovenski podjetniški sklad preko projekta »Vsebinska podpora prejemnikom sredstev (MSP) v obdobju 2018–2023«. Program aktivnosti je financiran s strani Republike Slovenije in EU iz Evropskih strukturnih in investicijskih skladov.

Slovenski podjetniški sklad (SPS) je najpomembnejši slovenski vlagatelj v startupe. Skozi različne produkte, od subvencij do semenskega kapitala in tveganega kapitala, podpira slovenska podjetja pri razvoju izdelkov in storitev, lansiranju le-teh na trg in širitvi obsega poslovanja. Konferenca Next Round je del vsebinske podpore podjetjem v portfelju sklada, s katero želi mladim podjetjem približati potrebno znanje in kapital za nadaljnjo rast.

Organizacijo dogodka izvajajo Tehnološki park Ljubljana, ABC pospeševalnik, Ljubljanski univerzitetni inkubator in Poslovnih angelov Slovenije. Partnerja dogodka sta tudi evropski združenji poslovnih angelov EBAN in BAE.


Kontakt za medijska vprašanja

Za dodatna vprašanja se lahko obrnete na Elviso Basailović, elvisa.basailovic@tp-lj.si, 041 850 115.

 

 

Nazaj