Naučila sem se voditi svoj posel

14. 10. 2022

Naučila sem se voditi svoj posel

Kristina Klemenc je mlada podjetnica, ki se je v okviru programa Erasmus za mlade podjetnike odpravila na Hrvaško k svojemu podjetniku gostitelju, da bi se naučila, kako upravljati svojo spletno trgovino.

Naučila se je, kako voditi podjetje, da bo uspešno poslovalo in pridobila praktične izkušnje s področja spletne prodaje in upravljanja spletne trgovine. 

Pri svojem podjetniku gostitelju je opravljala različne naloge, vse od načrtovanja prodaje do operative. Podrobno se je seznanila tudi z oglaševanjem in njegovim pomenom za uspešno prodajo.

"Ob vsem tem sem se veliko naučila tudi o sebi in o lastnostih, ki jih potrebuješ da postaneš uspešen vodja svojega posla", še pravi Kristina.

Svojega podjetnika gostitelja je izbrala, ker je uspešen na področju dejavnosti, ki jo opravlja tudi sama. Šlo je za hrvaškega podjetnika Daria Bujasa, direktorja Nola Media Group, ki je uvoznik in distributer za več mednarodnih blagovnih znamk s spletnimi trgovinami, skladišči in trgovinami v Zagrebu ter proizvaja tudi zdrave prigrizke.

Dario Bujas se je za sodelovanje v programu odločil, ker je želel razširiti svojo mrežo stikov in poslovnih partnerjev ter deliti znanje in izkušnje s svežimi podjetniki.

"Tudi za mene kot gostitelja je bila to zanimiva izkušnja, saj sem se znašel v vlogi mentorja in počutim se dobro, da sem lahko pomagal nekomu na poti poslovnega uspeha", pravi Dario.

- - - - - -

Program Erasmus za mlade podjetnike pomaga ambicioznim evropskim podjetnikom pridobiti spretnosti in veščine, ki so potrebne za začetek in/ali uspešno vodenje malega podjetja v Evropi. Mladi podjetniki zbirajo in izmenjujejo znanje in poslovne ideje z izkušenim mentorjem, s katerim ostanejo in sodelujejo od 1 do 6 mesecev.

V kolikor program zanima tudi vas, nas kontaktirajte po elektronski pošti  erasmus@tp-lj.si ali po telefonu +386 31 342 221.  

Nazaj