Na Akademiji podjetništva 12 učiteljev in učiteljic opremili s podjetniškimi veščinami

22. 06. 2023

Na Akademiji podjetništva 12 učiteljev in učiteljic opremili s podjetniškimi veščinami

12 učiteljic in učiteljev, iz šol OŠ Brezovica, OŠ Dobrova, OŠ IG in OŠ Veliki Gaber, so sodelovali na Akademiji podjetništva, ki jo je organiziral Tehnološki park Ljubljana v okviru programa POMP. Po uspešno končani akademiji so bile izbrane dve udeleženki, ki ju bodo odpeljali na izmenjavo praks v norveško mesto Trondheim v septembru 2023.

Akademija podjetništva je učiteljem omogočila pridobivanje znanj in orodij, s katerimi bodo lahko opolnomočili svoje učence ter jim podali uporabno znanje s področja podjetništva. Izobraževanje je bilo za učitelje brezplačno, saj je bilo financirano iz Norveških finančnih mehanizmov. Program akademije je obsegal več modulov, ki so zajemali teme, kot so podjetništvo, poslovni kanvas, iskanje idej, raziskava trga, rešitve in EPV, marketing in prodaja, finance, prototipiranje, predstavitev, ravnanje z denarjem ter organizacija dogodkov.

Po končani akademiji so učiteljice prejele povezavo do gradiva za prenos znanja na učence, ki je dostopno na naslovu: https://akademija.pomp-ng.si/

Akademijo je vodil mojster podjetniških vsebin, svetovalec in mentor na področjih korporativnega inoviranja ter vitkih in agilnih metod razvoja startup podjetij, Lojze Bertoncelj.

Akademija je potekala v treh dneh v mesecu maju na Tehnološkem parku v naslednjih terminih:

  • 5.5.2023 od 13:00 do 19:00,
  • 6.5.2023 od 09:00 do 13:00,
  • 13.5.2023 od 09:00 do 13:00.

Nazaj