Motor RemigoOne med vrhunskimi slovenskimi izdelki na milanskem tednu oblikovanja

05. 07. 2022

Motor RemigoOne med vrhunskimi slovenskimi izdelki na milanskem tednu oblikovanja

Inovativni izvenkrmni električni motor RemigoOne, ki ga je oblikovala oblikovalka Anja Bertok iz podjetja Remigo, se je na milanskem tednu oblikovanja uvrstil med izdelke, ki "prekinjajo ustaljene družbene navade" in prejel častni znak odličnosti.

Platforma Center za Kreativnost (CzK) je v okviru milanskega tedna oblikovanja predstavila vrhunce slovenskega oblikovanja na razstavi Novi časi / New Times. Razstava je zajemala 22 izdelkov, ki so prejemniki častnega znaka odličnosti »Made in Slovenia«.

Znak odličnosti podeljuje Center za Kreativnost tistim izdelkom, ki predstavljajo dobre prakse slovenskih ustvarjalcev in podjetij v kreativnem sektorju. Njihov namen je ustvariti kolekcijo izdelkov, ki bo v svetu prepoznana pod sinonimom vrhunsko slovensko oblikovanje in bo hkrati promovirala trajnostna načela.

Med prejemniki znaka so tudi člani naše skupnosti - slovensko zagonsko podjetje Remigo oziroma njihova oblikovalka Ajda Bertok, ki je avtorica radikalne oblike 1000-vatnega električnega motorja RemigoOne.

Za prejem znaka odličnosti in uvrstitev v istoimensko kolekcijo vrhunskega slovenskega oblikovanja so se morali oblikovalci pri svojem delu dokazati v poznavanju in zavzetosti za načela trajnostnega oblikovanja ter pokazati alternativo ustaljenim družbenim navadam. Anji je to nedvomno uspelo.

Fotografije: Remigo in CzK

 

Nazaj