Mednarodni dogodek: Kulturna dediščina kot pospeševalec gospodarskega razvoja

20. 01. 2022

Mednarodni dogodek: Kulturna dediščina kot pospeševalec gospodarskega razvoja

Pridružite se nam na mednarodnemu virtualnem dogodku »Kulturna dediščina kot pospeševalec gospodarskega razvoja«, ki bo potekal 25. 1. 2022 od 14.00 do 17.30.

V okviru projekta SACHE se bomo poglobili v predstavitve kulturne dediščine kot pospeševalnika kreativnega podjetništva: »Muzeji, galerije, gledališča in festivali bodo zasnovani ne le kot mesta izobraževanja ali zabave, ampak tudi kot pospeševalci, kulture, ki mobilizirajo in negujejo energijo malih ustvarjalnih podjetij." 

Ponujamo vam priložnost, da dobite vpogled v idejo projekta SACHE in uporabo njegovih orodij, ki podpirajo proces oblikovanja idej, sodelovanja med kulturnimi akterji in ekonomskimi pristopi. Delili bomo izkušnje in predstavili konkretne projekte s področja kulturne dediščine in podjetništva. Raziščite nove vezi med kulturnimi in ustvarjalnimi projekti, ki obstajajo na institucionalnem in gospodarskem področju. Pridružite se dogodku in sodelujte z nami pri izgradnji mednarodne mreže akterjev.

Prijavite se lahko do 24. januarja 2022. Udeležba na tem spletnem dogodku je brezplačna. Prijave se zbirajo na povezavi TUKAJ, več informacij o samem dogodku pa lahko preberete TUKAJ.

----

Projekt SACHE

Naziv projekta: Pametni pospeševalniki za podjetništvo kulturne dediščine
(Smart Accelerators for Cultural Heritage Entrepreneurship  -SACHE)
Trajanje: april 2019 – marec 2022
Vodilni partner: Chamber of Commerce, Industry and Agriculture of Venice Rovigo IT
Države projektnih partnerjev: HR, HU, IT, PL, SI, DE
Projekt je sofinanciran iz programa Interreg Centralna Evropa
Webhttps://www.interreg-central.eu/Content.Node/SACHE.html

Nazaj