Kako razviti idejo v 24-ih urah?

27. 03. 2023

Kako razviti idejo v 24-ih urah?

Verjamete, da lahko v 24ih urah razvijete in predstavite svojo idejo javnosti? V Tehnološkem parku Ljubljana smo v petek, 25. in soboto 26. marca 2023 počeli prav to!  Odvijal se je namreč DigiSi hackathon z naslovom 24hChalange, ki je bil namenjen razvoju novih tehnologij v turizmu, podjetništvu, industriji in zdravstvu. Na dogodku je sodelovalo šest ekip, ki so v 24 urah, pod vodstvom izkušenih tehnoloških in podjetniških mentorjev razvile in predstavile svoje produkte.

Predstavljamo vam zanimive ideje, ki so jih razvile sodelujoče ekipe.

Prva ekipa je razvila interaktivno spletno platformo za upravljanje in podporo skupnosti poslovnih coachev in hipnoterapevtov z inkubatorjem za hipnoterapevte, ki omogoča uporabnikom, da se naučijo hipnoterapije in hkrati pridobijo potrebne veščine za delo v tej panogi.

Druga ekipa je predstavila portal za ozaveščanje in učenje veščin joge ter antistresne terapije, ki je namenjen ljudem, ki se želijo ukvarjati s to obliko vadbe, vendar ne vedo, kako začeti, oziroma se spopadajo s stresom in iščejo načine za sprostitev.

Tretja in četrta ekipa sta se osredotočili na mlade umetnike in razvili dve platformi, ki ju povezujejo s turizmom. Prva platforma je namenjena prodaji digitalnih slik, ki jih ustvarjajo lokalni imetniki, druga pa promovira in digitalizira grafite kot turistično umetniško instalacijo. Obe platformi omogočata personalizacijo prodaje in povečanje prodajnih kanalov za lokalne umetnike in jih hkrati povezujeta z turističnimi obiskovalci.

Peta ekipa je sodelovala preko spleta in je razvila upravljalski model umetne intelligence, s katerim želi podjetjem pomagati do boljšeg upravljanja in hitrejšega razvoja poslovnih idej.

Zadnja ekipa se je lotila izziva oblikovanja AI-3D avatarjev, ki so povezani z Chat GPT API-jem oz. lastnim Devinci modelom. Avatarji omogočajo kreacijo različnih virtualnih sodelavcev, ki lahko opravljajo pomemben del klicev, ki jih imajo stranke, kot so receptorji, prodajalci, serviserji in podobno.

Vse ekipe so imele na voljo le 24 ur, da razvijejo in predstavijo svoje ideje javnosti. Hackathon je bil zelo uspešen, saj so vsi izdelki impresivni in inovativni ter imajo potencial za razvoj in uporabo v prihodnosti.

Organizatorji dogodka so izrazili navdušenje nad sodelujočimi ekipami, udeležencem pa bomo nudili tudi nadalnje podporne aktivnostu znotraj projekta DigiSi.

 

Nazaj