Iščemo rešitve s področij pametnih mest, zelenih ali zdravstvenih tehnologij

19. 08. 2022

Iščemo rešitve s področij pametnih mest, zelenih ali zdravstvenih tehnologij

V okviru projekta URBAN TECH iščemo startup podjetja, ki imajo rešitve na spodnje izzive s področij pametnih mest, zelenih ali zdravstvenih tehnologij.

  1. Digitalizacija vložkov in odpadnih surovin v poslovnih conah in mestih z namenom ustvariti industrijsko simbiozo, manj odpadkov ter predelavo odpadkov.
  2. Vzpostavitev nadzora nad zasedenostjo parkirnih mest z namenom zmanjšanja emisij v okolje, prihranek časa udeležencem v prometu ter izboljšati varnost v prometu.
  3. S pomočjo krožnega gospodarstva in novimi tehnologijami ustvariti podporno okolje za boljšo izrabo nekdanjih industrijskih območij in povečati konkurenšnost poslovnih lokacij in degradiranih območij.
  4. Rešitev za črpanje, povezovanje in obdelavo množice podatkov iz različnih virov (API, odprti podatki, IOT) z namenom analize.
  5. Interaktiven in 24/7 dostopen sistem/spleto okolje, ki omogoča anonimnost in zaščito identitete, za otroke v krizi, da se obrnejo po pomoč.
  6. Orodje za podporo pri odločanju zdravnikom in jim na podlagi simptomov bolnika, predlaga posege in zdravljenje.
  7. Spletno izobraževanje zdravnikov z vključenim ocenjevalnim orodjem, ki bo omogočalo dodeljevanje kreditnih točk za podaljšanje licence.
  8. Tehnološke rešitve za preventivne aktivnosti za zmanjšanje prometnih nesreč pod vplivom alkohola (npr. zagotovitev varnega prevoza domov za mlade).

Če vidite rešitve v naštetih izzivih se prijavite na razpis https://www.urbantech-project.eu/open-call/

Preko razpisa se bodo podjetja z ustreznimi rešitvami potegovala za finančno in vsebinsko podporo pri razvoju, nadgradnji in implementaciji rešitve.

Če razvijate rešitev, ki bi se popolnoma ujela z enim izmed izzivov ali imate dodatna dodatna vprašanja, vam je na voljo naša Sandra Bradeško (sandra.bradesko@tp-lj.si).

Za bolj podrobno predstavitev projekta URBAN TECH in vsa morebitna vprašanja glede prijave na poziv pa organiziramo spletno srečanje URBAN TECH Info dan, ki bo potekal 30. 8. 2022 ob 10. uri na platformi ZOOM. Obvezna je predhodna prijava,ki jo opravite TUKAJ.

Nazaj