Iščejo se inovativne zelene rešitve startup-ov in MSP-jev!

17. 11. 2022

Iščejo se inovativne zelene rešitve startup-ov in MSP-jev!

Mednarodno združenje znanstvenih parkov (IASP) in področij inovacij v okviru projekta Arch išče inovativne ekološke rešitve, ki so ekonomične, trajne, ponovljive in morajo doseči prototipno ali demonstratorsko stopnjo. 

Arch je evropski projekt, ki se zavzema za pospešitev ekološkega prehoda in postavlja v središče zelene rešitve in jih bo tudi predstavil Evropski agenciji za okolje.

Na izziv se lahko prijavijo startupi ter mala in srednje velika podjetja, rešitve pa se iščejo na področjih:

  • hrana in zdravje
  • mesta in urbane rešitve
  • promet
  • energija
  • industrija.

Strokovna žirija bo do konca letošnjega leta izbrala 100 najboljših rešitev, med aprilom in majem 2023 pa bo znana tekmovalna jadrnica plula po Evropi in se v pristaniščih srečala z inovacijskimi mrežami izbranih 100-ih rešitev in simbolično 'vkrcala' rešitve na svoj krov s spremljajočimi promocijskimi dogodki za večjo prepoznavnost.

Poleg tega bodo izbrane rešitve predstavljene na razstavi v Nantesu in Saint-Nazairu (Francija). 

Zmagovalci brezplačno na krovu jadrnice

Zmagovalne rešitve in njihovi ustanovitelji bodo nato povabljeni, da se od 3. do 8. junija pridružijo 3000 udeležencem, vključno s strokovnjaki IASP & EBN, podjetji, vlagatelji, poslovnimi angeli, mnenjskimi voditelji, predstavniki EU in partnerji, na brezplačnem coaching seminarju na krovu najsodobnejše tovorne jadrnice - Canopée.

Rok za prijavo je 30. november 2022.

Več informacij najdete TUKAJ.

Nazaj