Imate inovativno rešitev, ki rešuje izzive na področju modrega gospodarstva?

10. 06. 2021

Imate inovativno rešitev, ki rešuje izzive na področju modrega gospodarstva?

DigiCirc preko razpisa podeljuje nepovratna sredstva za razvoj v višini 20.000€ in možnost vključitve v pospeševalniški program. Razpis DigiCirc je namenjen zagonskim in MSP podjetjem, ki razvijajo digitalne produkte in krožne rešitve na področju trajnostnega modrega gospodarstva.

Konzorcij DigiCirc je objavil razpis za zagonska in MSP podjetja, ki razvijajo digitalne produkte in krožne rešitve na področju trajnostnega modrega gospodarstva. Izbranih bo najmanj 15 konzorcijev, sestavljenih iz vsaj dveh podjetij, ki razvijajo inovativne digitalne rešitve za izbrane izzive modrega gospodarstva (akvakultura, obalni turizem, dejavnost pristanišč, morje kot vir energije, pomorski transport, ladjedelništvo, blaženje klimatskih sprememb in zaščita morskih ekosistemov).

Izbrani konzorciji bodo dobili neposredna sredstva v višini do 20.000 EUR in priložnost za vključitev v 12-tedenski program podpore, kjer bodo lahko nadaljevali z razvojem in prilagajali svoje rešitve izbranemu izzivu (1. faza) ter predstavili svoje rešitve v ustreznem okolju in oblikovali svojo tržno strategijo (2. faza).

Po zaključku programa pospeševalnika bo pet najbolje uvrščenih konzorcijev prejelo dodatno financiranje v višini 100.000 EUR, s čimer bodo v roku šestih mesecev morali razviti svoj prototip in izvesti teste v operativnem okolju.

Več informacij je na voljo na spletni strani razpisa. Rok za oddajo projektnih predlogov je 5. avgust 2021.

Prosimo vas, da o sodelovanju na razpisu (pa tudi če na razpisu ne nameravate sodelovati, razvijate pa podobne produkte) obvestite našega kolego Petra Medico, ki na Tehnološkem parku Ljubljana pokriva področje modrega gospodarstva. Pripravljamo namreč program sodelovanja inovacijskih akterjev (podjetij, raziskovalcev, razvojnikov) v modrem gospodarstvu.

Nazaj