I feel sLOVEnia NFT: slovenski turizem bomo promovirali z novo digitalno kartico in uporabo blockchain tehnologije

08. 04. 2022

I feel sLOVEnia NFT: slovenski turizem bomo promovirali z novo digitalno kartico in uporabo blockchain tehnologije

Danes v Milanu poteka tiskovna konferenca v organizaciji Slovenske turistične organizacije, na kateri bo predstavljen projekt I feel NFT, popolnoma inovativen način promocije turizma na italijanskem trgu, z uporabo tehnologije blockchain in NFT.

Dogodka v organizaciji predstavništva STO v Italiji se udeležujejo Aleš Pevc, vodja tehnološke pisarne Tehnološkega parka Ljubljana, Nena Dokuzov z MGRT, Tadej Slapnik, generalni direktor Hashneta in Aljoša Ota, vodja predstavništva STO v Italiji.

Slovenija, prva država, ki je izdala NFT žetone

Kot smo že pisali, je Slovenija ob otvoritvi EXPO DUBAI 2020 kot prva država na svetu izdala NFT – nezamenljive žetone, ki se ustvarijo in certificirajo na tehnologiji veriženja blokov za promocijo rezultatov gospodarstva države in turističnih destinacij. Gre za zbirko 15.000 edinstvenih digitalnih 3D ikon, ekskluzivnih panoram in 360 fotografij visoke ločljivosti.

Z implementacijo te tehnologije je nastala nova informacijska platforma, katere cilj je povečanje vrednosti in kakovosti za Slovenijo ter povečanje in posodabljanje promocijskih aktivnosti STO z namenom zagotavljanja predstavitve turističnega sektorja Slovenije in turizma v digitalni, sodobni in inovativni obliki.

Nazaj