FutureVerse 2024: Pionirsko raziskovanje XR in AI tehnologij v izobraževanju

27. 03. 2024

FutureVerse 2024: Pionirsko raziskovanje XR in AI tehnologij v izobraževanju

Sporočilo za javnost

Kristalna palača bo 23. aprila 2024 gostila revolucionarno konferenco FutureVerse v organizaciji Tehnološkega parka Ljubljana in partnerjev. Ta se bo osredotočila na najnovejše dosežke in prihodnost razširjenih resničnosti (XR) ter umetne inteligence (AI) v izobraževanju. Celodnevni dogodek bo združil strokovnjake, učitelje, študente in politične odločevalce, da bi razpravljali o vplivu in potencialu teh tehnologij na izobraževanje.

Konferenca FutureVerse bo osvetlila ključne teme, vključno z razvojem digitalnih pripomočkov, strategijami za implementacijo novih XR programskih modulov, povečanjem globalne konkurenčnosti z digitalnimi kompetencami in predstavitvijo inovativnih pedagoških pristopov XR akademije. Poseben poudarek bo na ustvarjalnih učnih okoljih (living labs), ki spodbujajo sodelovanje med akademskim svetom in industrijo ter predstavitvi projekta Think XR.

"V času, ko se sprašujemo, zakaj še vedno uporabljamo metode učenja, stare več kot 2.000 let, FutureVerse ponuja vpogled v to, kako AI in XR odpirata vrata v nove dimenzije učenja," pravi Aleš Pevc, vodja tehnološke in digitalne pisarne v Tehnološkem parku Ljubljana. Konferenca je namenjena vsem, ki jih zanima, kako te tehnologije lahko prispevajo k preoblikovanju izobraževalnega sistema in spodbudijo inovativno poučevanje in učenje.

Konferenca FutureVerse je edinstvena priložnost za vse, ki želijo biti na tekočem z najnovejšimi trendi in inovacijami v tehnologiji ter razumeti, kako lahko te spremembe vplivajo na izobraževalni ekosistem. Vsi zainteresirani za udeležbo so vabljeni, da se pridružijo temu pionirskemu dogodku. Udeležba na konferenci in spremljanje predavanj je brezplačno.

ZAGOTOVITE SI SVOJ SEDEŽ

VEČ INFORMACIJ O KONFERENCI

Nazaj