Evropski blockchain teden: tehnologiji veriženja blokov in umetna inteligenca za evropski zeleni dogovor

17. 09. 2021

Evropski blockchain teden: tehnologiji veriženja blokov in umetna inteligenca za evropski zeleni dogovor

Tehnološki park Ljubljana skupaj s številnimi partnerji vabi na Evropski blockchain teden (EBCW2021), ki bo potekal med 20. in 24. septembrom v sklopu slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije v Ljubljani.

V digitalni transformaciji Evrope bodo vodilno vlogo odigrale napredne tehnologije. Na konferenci bomo spoznali priložnosti, ki jih ponujajo napredne tehnologije, ki nam bodo utrle pot do bolj konkurenčnega gospodarstva, boljših delovnih mest in kvalitetnejšega življenja.

V luči pandemije COVID-19 je Evropski zeleni dogovor pot do okrevanja in temelji na skupnem dogovoru vlad članic EU na področju celotnega gospodarstva in družbe. EBCW2021 bo prikazal, kako pomembno vlogo k evropskemu zelenemu in digitalnemu prehodu bo odigrala tehnologija veriženja blokov in umetne inteligence.

Konferenca bo postregla z desetimi paneli in šestimi delavnicami.

Dodatne podrobnosti: https://bit.ly/3zg3Fyh

Nove tehnologije v mobilnosti

Izpostaviti želimo dogodek v okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki ga organiziramo skupaj z Mestno občino Ljubljana, s katerim želimo osvetliti pomen uporabe novih naprednih tehnologij za dvig zavesti in zmanjševanje ogljičnega odtisa ter bolj zelene družbe v prihodnje.

Okrogla miza, ki bo 21. 9. 2021 ob 17. uri v Digitalnem središču Slovenije v BTC, bo postregla s številnimi tujimi in domačimi strokovnjaki, ki bodo delili dobre prakse, kako nam lahko tehnologije pomagajo na poti k zeleni, mobilni, digitalni in pametni družbi.

Svojo udeležbo potrdite na https://bit.ly/3nLwTD5.

Kontakt za medije

Mateja Prinčič
mateja.princic@tp-lj.si
041 373 797

Medijski pokrovitelj je Delo.

 

 

Nazaj