Educell z matičnimi celicami nad COVID-19

23. 04. 2020

Educell z matičnimi celicami nad COVID-19

ImmunoArt, prebojna metoda terapije z mezenhimskimi matičnimi celicami, je precej uspešna v boju z akutnim respiratornim distresnim sindromom (ARDS), ki se pojavlja pri nekaterih bolnikih s COVID-19.

Prvi pacienti v Italiji in Srbiji že prejeli to terapijo. ImmunoArt je razvilo podjetje Educell, član TP LJ in Healthday.si skupnosti.

Za COVID-19 ta trenutek ni učinkovitega zdravila. V zaključni fazi te bolezni se bolniki borijo s hudim vnetjem v pljučih, katerega posledica je lahko akutni respiratorni distresni sindrom (ARDS). Za ARDS zaenkrat ni zdravila, a se z uporabo mezenhimskih matičnih celic (MSC) ublaži njegove posledice, izboljša prebolevnost in izboljša možnosti ozdravitve okuženih. Podjetje Educell je razvilo lastno tehnologijo pridobivanja MSC in jo poimenovalo ImmunoArt.

»Ker so cepiva in zdravila za COVID -19 šele v razvoju, smo se takoj odzvali povabilu kolegov zdravnikov, klinikov iz tujine in na podlagi vzorcev, ki jih hranimo v biobanki, tudi takoj pripravili celične terapevtske pripravke, ter jih dali na voljo 3 pacientom za t.i. sočutno uporabo, « je povedal dr. Miomir Knežević, direktor biotehnološkega podjetja Educell, in nadaljeval: »Trenutno se trije pacienti v tujini zdravijo z našo ImmunoArt terapijo. Vemo, da je ta trenutek na svetu samo 5 podjetij, ki imajo ustrezna regulatorna dovoljenja, opremo in znanje ter tim, ki bi bil sposoben realizirati tovrstne terapije. Eden od njih je prav Educell.«

V vnetih organih, v primeru ARDS je to sluznica v pljučih pacientov, imajo MSC sposobnost uravnavanja imunskega odziva (imunomodulacija) ter stimulacije regenerativnih procesov poškodovanga tkiva. Za pridobivanje terapevtskih celičnih pripravkov je potrebno matične celice zdravih ljudi – donorjev najprej pridobiti ter nato razmnožiti s posebnimi postopki v biotehnološkem laboratoriju. Bolniku se nato vnese zanj posebej pripravljen celični pripravek , v ustrezni prilagojeni količini. Vsaka terapija je namreč individualna, zato je nujno, da pacienta spremlja klinični tim, sestavljen iz zdravnikov in biotehnologov. Hitrost okrevanja pacienta je odvisna tudi od pacientovega imunskega stanja ter stadija bolezni. »Črpamo iz lastnih izkušenj, a se hkrati povezujemo z vrhunskimi partnerji in zdravniki iz celega sveta , je povedal dr. Miomir Knežević, direktor biotehnološkega podjetja Educell in zaključil: » naša prva klinična študijo s 30 pacienti je že v pripravi. Celične terapije lahko pomenijo velik preboj v medicini, a je varnost pacientov pri tem na prvem mestu.«

Zaradi COVID-19 je ta trenutek v svetu biotehnologije in razvoja zdravil izjemno urgentna situacija in s tem je tudi povezan boj za prestiž prvega, sposobnega predstaviti in dokazati varno in učinkovito terapijo za hude respiratorne zaplete, ki so posledica COVID-19. Poti do zdravila ali terapij je več, so pa v medicini postopki strogo regulirani, zato rešitev na kratki rok ni veliko. Ker je ključna hitrost, v Educellu ocenjujejo, da bo sposobnost sodelovanja prednost. Educell je zato konec marca povezal 13 podjetij in univerzitetnih bolnišnic v konzorciju Fight Against Corona! (FAC!). V konzorciju poleg partnerjev iz Indije, Izraela, Nemčije, ZDA in drugi držav sodelujejo tudi slovenski Nacionalni inštitut za biologijo, Univerza v Ljubljani in zanjo Medicinska fakulteta ter Inštitut za mikorbiologijo in imunologijo. V tričlanskem Znanstveno-Raziskovalnem Svetu konzorcija sta poleg akademika prof. dr. Franca Strleta še prof. dr. Primož Rožman, dr. Stephen Minger in prof. dr. Bojana Beović z Infekcijske Klinike UKC v Ljubljani. Konzorcij se je prijavil na razpis Horizon 2020.

Educell k sodelovanju vabi nove partnerje, investitorje in sodelavce. Pišite na na info@educell.si.

Več informacij: dr. Miomir Knežević, +386 41 707 937, miomir.knezevic@educell.si

Nazaj