Dobili smo zmagovalca StartUP šole za kreativne projekte!

21. 09. 2017

Dobili smo zmagovalca StartUP šole za kreativne projekte!

19. in 20. septembra je v Tehnološkem parku Ljubljana potekala prva StartUP šola za kreativne projekte. Posamezniki in ekipe so prijavile 14 odličnih kreativnih idej, ki so jih na StartUP šoli razvijali s pomočjo mentorjev s področja podjetništva. Komisija je ob koncu šole izbrala zmagvalca, ki se bo predstavil investitorjem na Prvi mednarodni konferenci in investicijskem forumu s področja kreativnih in kulturnih industrij, ki bo 4. in 5. oktobra 2017 v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje MAO.

Komisija, sestavljena iz članov uspešnih podjetij, ABC pospeševalnika, Tehnološkega parka Ljubljana in Muzeja za arhitekturo in oblikovanje MAO, je bila nad udeleženci navdušena. 

"Navdušena sem bila nad tem, kako so v res kratkem času iz skoraj nič znanja s samo idejo, stvari premaknili v smislu izgradnje poslovnega modela. pri nas se dobro zavedamo, da kreativcem povečini primanjkuje podjetniških veščin, s katerimi bi moral postreči že sam šolski sistem," je povedala predsednica komisije Marjana Majerič iz Tehnološkega parka Ljubljana.

Med predstavljenimi idejami je bilo v ožji izbor izbranih 6 projektov - posoda »2ish« Maje Ave Žiberna, ploščice za kolo Kick Ass Bike Plates Ajde Flašker, trajnostni model oblačenja Shirting Elene Fajt, Lucije Jankovec in Sanele Krese in projekt MeetMe - Bringing people together Martina Oražma.

Ob koncu je komisija izbrala zmagovalca. Tako z nastopom, kot tudi z dovršenostjo ideje in poslovnega modela, jih je prepričal projekt Kick Ass Bike Plates Ajde Flašker, stilske tablice s smešnimi in hudomušnimi napisi, ki popestrijo vsako kolo. Kick Ass Bike Plates naročniku omogočijo, da se kolesar izrazi preko njih na način, da izbere slogan, ki mu ustreza in z njo personalizira kolo ter poskrbi za nekaj smeha na poti.

"To je prva skupina, pri kateri je podporno oklje stopilo skupaj in začelo kreativcve prepoznavati kot pomemben del podjetniške družbe in na tej osnovi je prav zmagovalna ekipa tista, ki je naredila prvi korak v zgodovino; to so naši prvi šampijoni," je še dodala Majeričeva.

Nazaj