DIGITALNO SREDIŠČE SLOVENIJE – stičišče tehnologije, razvoja in gospodarskega napredka

16. 07. 2021

DIGITALNO SREDIŠČE SLOVENIJE – stičišče tehnologije, razvoja in gospodarskega napredka

Digitalno središče Slovenije - Tehnologija za ljudi, stičišče slovenskega razvoja in gospodarskega napredka je minuli teden tudi uradno odprlo svoja vrata. Do konca leta lahko v ljubljanskem BTC Cityju doživite stik z najnaprednejšimi tehnologijami, izdelki, storitvami in izobraževalnimi programi s področja novih tehnologij. Gre za osrednji gospodarski dogodek slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije (EU) in je edinstveni evropski primer spodbujanja gospodarstva v celotnem času predsedovanja.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, SPIRIT Slovenija, Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije (DIH Slovenije) in družba BTC kot partnerji z Digitalnim središčem Slovenije skupaj uresničujejo eno od prednostnih nalog Slovenije v času predsedovanja Svetu EU v drugi polovici letošnjega leta, tj. »Odpornost in okrevanje Evropske unije, strateško avtonomna Unija«. Ponosni smo, da pri projektu sodelujemo tudi v Tehnološkem parku Ljubljana. Kot partner v projektu smo v sklopu izvedbe Digitalnega razstavišča, poskrbeli za vzpostavitev virtualnega razstavišča.

Digitalno središče Slovenije bo delovalo dvodimenzionalno; tako na fizični lokaciji kot v virtualni dimenziji. V času svetovne razstave Dubaj Expo 2021 bo virtualna dimenzija Digitalnega središča Slovenije podjetjem omogočila njihovo predstavitev tudi v slovenskem paviljonu v Dubaju.

Vabljeni k sodelovanju na DIGITALNEM SREDIŠČU. Sodelovanje podjetjem ponuja številne prednosti:

  • vpetost v mednarodno okolje,
  • predstavitev tujim gospodarskim in političnim delegacijam,
  • predstavitev v času tematskega sklopa (6 mesečnih tematskih sklopov),
  • sodelovanje v povezovalnih (matchmaking) dogodkih,
  • sodelovanje v debatah o oblikovanju politik (policy making),
  • sodelovanje in udeležba na drugih dogodkih,
  • prisotnost v Digitalnem središču Slovenije (fizičnem in virtualnem).

Vsebina dogajanja šestmesečnega dogajanja je razdeljena na tematske sklope: julij je v znamenju pametnih mest in skupnosti, avgusta bo pozornost namenjena trajnostni družbi in gospodarstvu, septembra umetni inteligenci, oktobra 5G in kibernetski varnosti, november digitalizaciji, projekt pa bosta decembra zaključili industrija 4.0 in robotika.

Vabimo vas, da se sprehodite skozi Virtualno Digitalno središče Slovenije, spoznajte številna slovenska podjetja med razstavljavci ali pa se udeležite več kot 80 virtualnih dogodkov.  

 Za več informacij se lahko obrnete na e-naslov digitalno.sredisce@dihslovenia.si.

 

Nazaj