Demo dan in najava konference Next Round

10. 10. 2019

Demo dan in najava konference Next Round

Mesec dni pred največjo investicijsko konferenco Next Round v Ljubljani smo organizirali ogrevalni Demo dan, na katerem so se predstavili najperspektivnejši slovenski startupi s potencialom hitre rasti na tujih trgih.

Oder so zavzeli SPS startupi, dvorano pa uravnotežena mešanica vlagateljev, mentorjev in podjetnikov. V samo eni uri nam je uspelo kritično oceniti naložbene priložnosti podjetij:

  • April8: storitev za dvig učinkovitosti digitalnih marketinških kampanj,
  • Iurall: platforma za izbor pravnega strokovnjaka,
  • Feelif: tehnologije in vsebine za učenje slepih in slabovidnih,
  • Ollo Audio: audio monitoring sistem za profesionalne inženirje zvoka,
  • Vigo: platforma in aplikacija za zavarovanje motorjev.

Pred dogodkom je Aljoša Domijan, vodja organizacijskega odbora, predstavil investicijsko konferenco Next Round. Poudaril je, da nam je na konferenco uspelo pritegniti izključno investitorje, ki so sposobni financirati minimalno 100k EUR na posamezno podjetje. Gre za investitorje, ki iščejo »the next big thing« in si želijo spoznati najboljše startupe iz Slovenije in regije. Na konferenci ne bo klasičnih pitchev, temveč se bomo osredotočili na intenzivna 1na1 srečanja in sklepanje naslednjih rund financiranja. Izbrali bomo tudi »most investable startup« po mnenju investitorjev.

Gre za »invite only« dogodek, v osnovi namenjen investitorjem in startupom. Ostale prijave bodo potrjene glede na kapacitete. Prijave so odprte na www.nextround.eu.

Demo dan je potekal v organizaciji štirih organizacij, ki spodbujamo rast startupov, in sicer ABC pospeševalnik, Poslovni angeli Slovenije, Ljubljanski univerzitetni inkubator in Tehnološki park Ljubljana, ob podpori Slovenskega podjetniškega sklada in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Nazaj