360FINANCE GURU - Digitalna platforma v boju proti finančni nepismenosti

19. 07. 2017

360FINANCE GURU - Digitalna platforma v boju proti finančni nepismenosti

Včeraj je podjetje FinGym d.o.o., ki je član skupnosti TPLJ, lansiralo novo spletno platformo 360Finance Guru. Miha Urek in Nikola Maljković sta s skupino finančnih strokovnjakov razvila uporabniku prijazno aplikacijo, ki bo uredila osebne finance tudi finančno nepismenim.

VISOKA FINANČNA NEPISMENOST

Številne študije po vsem svetu potrjujejo, da je finančna nepismenost poglaviten razlog za večino finančnih problemov posameznikov v sodobnem času. Finančna pismenost Slovencev si glede na zadnje raziskave, če se izrazimo po šolsko, zasluži alarmantno oceno dve, kar pomeni, da večina Slovencev ne razmišlja o svoji finančni prihodnosti in ima neurejene osebne finance.

Strokovnjaki pri podjetju FINGYM, izobraževanje in organizacija, d.o.o., se že dobro desetletje ukvarjamo s finančnim svetovanjem. Odločili smo se, da premaknemo meje in spremenimo statistike! Naš namen je na čim bolj enostaven in uporabniku prijazen način svetovati posameznikom pri upravljanju lastnih financ. Razvili smo digitalno platformo, ki v finančno industrijo uvaja nove standarde z nepristranskostjo ter etičnim in transparentnim ravnanjem. Naše vodilo sta finančna industrija brez prikritega oglaševanja ter izboljšanje finančne pismenosti in kulture upravljanja osebnih financ. Vsakemu posamezniku omogočamo, da lahko s pomočjo platforme sam sprejme modre finančne  odločitve in se izogne slabim odločitvam.

Z eno samo registracijo uporabnika izobražujemo in mu ponudimo konkretne rešitve v enem samem obrazcu. Njegovo finančno stanje bo postalo jasno in pregledno le z nekaj kliki. Prejel bo sliko o svojih tveganjih, prihodnosti, življenjskih izdatkih, zadolženosti, varnostni rezervi. Na njegovo željo bomo na podlagi finančne ocene definirali konkretne cilje, ki si jih bo sam zastavil.

V rubriki »Simulacija mojih odločitev« lahko uporabnik izračuna, kaj mora storiti, da bo dosegel na primer želeno pokojnino, študij otroka ali kako bo zaščitil svojo družino. Prejel bo vrsto nasvetov o tem, kako se zavarovati, koliko privarčevati ...

Uporabnik ima tudi dostop do knjižnice znanja, ki med drugim vsebuje video intervjuje s top slovenskimi športniki (Anže Kopitar, Peter Prevc, Rašo Nesterović, Primož Kozmus, Jan Muršak, Iztok Čop, Primož Peterka, Aljaž Pegan … )

ENOSTAVNOST UPORABE

Srce aplikacije je »Moja 360 finančna ocena«, ki je inovativen in v svetovnem merilu povsem nov način merjenja osebnih financ!

Na podlagi naprednega algoritma bo uporabnik pridobil popolnoma jasno sliko svojih osebnih financ v eni sami oceni. Kako finančno zdrav je, bo preveril s testom, ki zajema vsa področja njegovih osebnih financ (dohodki in izdatki, zaščita tveganj, načrtovanje prihodnosti, upravljanje premoženja). Test je enostaven, pregleden in vsem razumljiv, 360 finančna ocena pa jasna in razumljiva tudi tistim, ki jim je finančni žargon povsem tuj.

360 finančno oceno smo razvili na podlagi dolgoletnih izkušenj na področju svetovanja in upravljanja osebnih financ. Nasvet, ki ga bo uporabnik prejel, poganja inovativen, kompleksen in avtorsko zaščiten algoritem, ki temelji na strokovnih standardih finančne industrije ter številnih raziskavah in študijah (»Certified Financial Planner Board of Standards, Financial Planning Standards Board, Chartered Wealth Manager«, EFPA, OECD, EUROSTAT, SURS, ZZZS, ZPIZ …).

 

ZADOVOLJNI UPORABNIK

Aplikacija bo uporabniku odgovorila na ta vprašanja:

  • Koliko bi moral nujno od danes naprej varčevati za brezskrbno pokojnino?
  • Koliko bi moral nujno od danes naprej varčevati za brezskrben študij otroka?
  • Za koliko bi moral biti danes dodatno zavarovan, da zaščitim svojo družino pred najhujšim?
  • Za koliko bi moral biti danes dodatno zavarovan, da se zaščitim pred trajnimi poškodbami?
  • Sem na pravi poti do zaščite pred nepredvidljivimi izdatki?

Vse aktivnosti strokovnjakov pod okriljem www.360finance.guru temeljijo na najvišjih standardih usposobljenosti in na etičnem kodeksu EFPA (European Financial Planning Association), ki ga je sprejelo neodvisno združenje evropskih finančnih svetovalcev.

EKIPA

Aplikacijo 360FINANCE GURU sta razvila priznana finančna strokovnjaka, Miha Urek in Nikola Maljković. Skupaj imata več kot 20 let izkušenj v finančni industriji in vsaj 4.000 svetovalnih sestankov na področju upravljanja osebnih financ, svetovanja pri upravljanju osebnega premoženja in izobraževanju glede aktivnega trgovanja.

Miha Urek

Miha je idejni vodja in direktor 360FINANCE GURU ter avtor knjige Miselnost zmagovalcev – priročnika za osebne finance in življenjski slog sodobnega profesionalnega športnika, ki ga je izdal Olimpijski komite Slovenije. Je tudi avtor programa FINGYM – finančnega izobraževanja profesionalnih športnikov, ki ga je skupaj s sodelavci razvil pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije in kot prvi v Evropi pod pokroviteljstvom Mednarodnega olimpijskega komiteja.

Miha je eden izmed vodilnih strokovnjakov v Sloveniji na področju osebnega finančnega svetovanja in upravljanja osebnih financ ter na področju FinTecha in InsurTecha z več kot 10-letnimi izkušnjami.

Nikola Maljković

Nikola je manager in partner 360FINANCE GURU, soavtor programa FINGYM in soavtor knjige Miselnost zmagovalcev – priročnika za osebne finance in življenjski slog sodobnega profesionalnega športnika, ki ga je izdal Olimpijski komite Slovenije.

Nikola je eden izmed vodilnih strokovnjakov v Sloveniji na področju aktivnega trgovanja na borznih trgih z več kot 12-letnimi trgovalnimi izkušnjami.

Nazaj